مسئولین به فکر بازاریان باشند

وقتی از قنادی سخن به میان می آید یاد شیرینیهای خوشمزه و رنگارنگ خشک و تر و سینی های کیک تولد و جشنها می‌افــــتــــیم. گویی قنادی همان ویترینهای پــــرزرق وبــــرقــــی است که در کــــنار میــــدانها و خیابانهای پرتردد و اصلی شهر می بینیم.
حرفه قنادی دارای مشاغل و رسته های متعددی است که با وجود سختی ها و مشکلاتی که دارد با هنرمندی کسانی که در کنار شعله ها و فرهای پرحرارت مشغول به کار هستند به شغل شیرین تبدیل شده است. با توجه به اهمیت این شغل و میزان اشتغالزایی آن با حسین طالعی بافقی، رئیس اتحادیه صنف نانوایی و شیرینی پزی به گفتگو نشستیم.
افق کویر:لطفاً خودتان را معرفی کنید و از سابقه کاریتان بگویید؟
حسین طالعی بافقی هستم، مدت ۲۴ سال است که عضو اتحادیه شیرینی پزی می باشم، ۸ سال است که رییس اتحادیه صنف نانوایی و شیرینی پزی در شهرستان بافق می باشم. امسال نیز علاوه بر ریاست اتحادیه صنف شیرینی پز و نانوا، ریاست اتحادیه زرگری، تابلو نویسی و خیاطی که باهم ادغام شدند به مدت ۴ سال به مجموعه کاری ام اضافه گردیده است؛ در حال حاضر به مدت ۳۳ سال در این حرفه سابقه کاری دارم.
افق کویر: ازچه سالی وارد این شغل شده و این حرفه را از چه کسی آموختید ؟
از سال ۱۳۶۴ به عنوان شاگرد در مغازه رجبیبان مشغول به کار شدم، در آن زمان سیزده ساله بودم که در دوران راهنمایی ترک تحصیل کرده و به عنوان شاگرد به این شغل روی آوردم. روزها کار می کردم و به صورت شبانه ادامه تحصیل دادم تا اینکه دیپلم گرفتم. حدود ۸ سال شاگرد بودم؛ بعدها با گذشت زمان مغازه و کارگاهی در همان مکانی که کار می کردم، خریداری نموده و همچنان مشغول به کار بودم تا بالاخره در سال ۷۲ پروانه کسب گرفتم.
افق کویر:چه نوع شیرینی هایی در زمان گذشته پخت می شد و درحال حاضر چه نوع شیرینی هایی پخت می شود؟
در زمان گذشته شیرینی “مربایی”،” نان برنجی”، “باقلوا”، “قطاب”، “گل پنبه ای” و… پخت می شد و در حال حاضر شیرینی “کره ای”، “زبان”، “پاپیون”، “ناپلئونی”، “دانمارکی” و” انواع شیرینی تر”و…تولید می شود.
افق کویر: در حال حاضر چند نفر در مغازه و کارگاه مشغول به کار می باشند؟
چهار نفربه صورت دائمی کار می کنند.
افق کویر: دلیل اصلی موفقیت شما در رشته شیرینی پزی چیست؟
به خاطر پشتکار و علاقه به این کار و اینکه از همان ابتدا مدام شغل عوض نکردم و همین حرفه را ادامه دادم تا موفق شدم.
افق کویر: می توانید اولین روز کاری خود را توضیح دهید؟
روز اول کاری چون نوجوان بودم، هم کار برایم سخت بود و هم جالب؛ بعد از مدتی کار کردن علاقه مند شدم تا این حرفه را به صورت دائم ادامه دهم.
افق کویر: قیمت زولبیا و بامیه از سال گذشته تاکنون چه میزان افزایش یافته است؟
سال گذشته زولبیا و بامیه کیلویی ۱۹۵۰۰ تومان بود؛ در حالی که امسال کیلویی ۳۹۵۰۰ به فروش می رسد؛ تقریباً افزایش دوبرابری داشته است.
افق کویر: دلیل گرانی شیرینی به خاطر چیست؟
افزایش قیمت مواد اولیه، خرج و مخارج کارگاه و دستمزد کارگران باعث گرانی قیمت شیرینی شده است. هر اندازه مواد اولیه گران تر باشد به ضرر شیرینی پزها خواهد بود و دیگر مردم تمایلی به خرید شیرینی ندارند و فروش شیرینی پایین می آید.
افق کویر: شما به عنوان قناد چه میزان از شیرینی استفاده می کنید؟
به خاطر استشمام زیادبوی شیرینی هنگام پخت، دیگر تمایلی به خوردن شیرینیجات ندارم؛ اگر از شیرینی استفاده کنم در حدچشیدن طعم و مزه آن در هنگام پخت می‌باشد.
افق کویر:جلب مشتری برای شما چقدر مهم است؟
صددرصد، همیشه سعی کردم از مواد اولیه مرغوب استفاده کنم که مشتری از ما راضی باشد.
افق کویر: تاکنون چند کارآموز آموزش داده اید؟
نزدیک به ۳۰ کارآموز.
افق کویر: با توجه به اینکه پخت شیرینی تاریخ انقضا ندارد شما تا چه اندازه اخلاق را در این مورد رعایت کردید؟
شیرینی خشک زود فاسد نمی شود؛ ولی بعد از مدتی کهنه می شود و قابل فروش نیست؛ در مورد شیرینی تر نیز بعد از دو الی سه روز فاسد می شود و دیگر نمی توان آن را فروخت.
افق کویر: چرا زولبیا و بامیه را مختص ماه رمضان قرار دادند؟
سنتی است که از قدیم رایج بوده و بخاطر داشتن طبع گرم زولبیا و بامیه دراین ماه مصرف می شود، مواد اولیه زولبیا و بامیه از نشاسته و ماستینه و تخم مرغ می باشد که با شیرینی‌های دیگر فرق دارد.
افق کویر: تبلیغات شما برای فروش شیرینی از چه طریق می باشد؟
تا کنون هیچ تبلیغی برای فروش شیرینی نه در سطح شهر و نه در فضای مجازی داشتم. بخاطر داشتن سابقه زیاد در این شغل و سرشناس بودن بین مردم، نیاز به تبیلغات ندارم.
افق کویر: تا چه اندازه اخلاق کاری را در پخت شیرینی رعایت کردید؟
برای پخت زولبیا همیشه از روغن سرخ کردنی استفاده می کنم آن هم با شعله کم و به دفعات کم درحد یک یا دو دفعه، سپس مجدد روغن را عوض می کنم؛ مخصوصاً در ایام ماه رمضان برای پخت زولبیا و بامیه شخصاً در کارگاه حضور دارم تا محصولی با کیفیت تحویل مشتری داده شود.
افق کویر:در حال حاضر بازار کار این صنف چگونه است؟
در حال حاضر به خاطر وضعیت بیماری کرونا بازار صنف شیرینی در وضعیت خوبی قرار ندارد. افزایش نرخ دستمزد شاگردان، افزایش نرخ بیمه، افزایش اجاره مغازه که دوستان در این صنف متحمل هستند و هزینه های جانبی دیگر باعث گردیده صنف شیرینی پزی دچار ضرر و زیان بسیاری شده؛ اگر این رویه ادامه پیدا کند کارفرمایان مجبور می شوند برخلاف میل باطنی شاگردان خود را اخراج کنند.
افق کویر: چه درخواستی از مسئولین دارید؟
بازار همیشه باستاد ملی مبارزه باکروناهمکاری لازم را داشته اند، در مقابل مسئولین نیز به فکر بازاریان باشند و با کمکی مثل پرداخت وام های کم درصد به کارگاه‌هایی که باچند کارگر مشغول به فعالیت هستند کارفرمایان را یاری کنند تا مجبور به تعطیلی کارگاه و بیکاری کارگران نشوند.
افق کویر:آیا به فرزندانتان توصیه کردید وارد این حرفه شوند؟
خیر، بخاطر دردسر و زحمتهای فراوان و استرس زیاد این شغل و نبود ‌کارگر و علاقه جوانان به کار در سنگ آهن فرزندانم را مخیّر به انتخاب شغل می گذارم.
افق کویر:چه توصیه ای به جوانان برای پیشرفت در زندگیشان دارید؟
توصیه من به جوانان این است که وارد هر حرفه ای می شوند زود دلسرد نشوند و باانگیزه و علاقه و پشتکار در آن حرفه تلاش کنند تا موفق شوند.
افق کویر:صحبت پایانی:
در پایان از مسئولین تقاضا دارم برای صنف زحمتکش زرگر، خیاط، عکاس، تابلونویس و همه شغل‌های زیرمجموعه اتحادیه که در این تعطیلی بازار متحمل ضرر و زیان بسیار شده اند، ساعات کاری مغازه ها را افزایش دهند.
همچنین ازآقای دکتر ولی اله رنجبر ریاست محترم صنعت و معدن وتجارت شهرستان بافق که زحمت فراوانی برای تنظیم قیمت بازارمی‌کشند کمال تشکر را دارم همچنین تشکر ویژه از ریاست و معاونت اتاق اصناف شهرستان جناب آقای حاج عباس حاجی حسنی و سید مسعودعباس زاده و شما دست‌اندرکاران هفته نامه افق کویر موفق و مؤید باشید.

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

صدای افق

دستگاه خود پرداز بانک ملی که در خیابان