روستای خودیان؛ یکی از روستاهای خوش آب و هوای شهرستان بافق می باشد که در ۵۰ کیلومتری این شهرستان قرار دارد. این روستا در ارتفاع ۲۸۰۰ متر از سطح دریا قرار دارد. اختلاف دما با شهر بافق گاهی به ۱۵ تا ۲۰ درجه می رسد، پوشش گیاهی آن بیشتر بادام کوهی است. در این روستا درخت های مانند آلبالو و گردو هم وجود دارد. پیرمردهای قدیمی معتقدند از لحاظ آب و هوا هیچ روستایی به پای این روستا نمی رسد؛ به گونه ایی که یکی از مدیران اسبق سنگ اهن در سالهای آغازین تاسیس این شرکت، وقتی روستاهای بافق را می گشت آن را بهتر از هر روستای دیگر از لحاظ آب و هوا تشخیص داد. متاسفانه ۱۰ کیلومتر از جاده این روستا خاکی می باشد و همین باعث شده که مردم به سختی رفت و آمد کنند.
فرصتی دست پیدا کرد تا خبرنگار هفته نامه افق کویر از این روستا بازدیدی داشته باشد و با مسن ترین فرد روستا گفتگویی انجام بدهد.
«حاج حسن حاج ابوالحسنی» گفت: در حال حاضر با ۷۷ سال سن، مسن ترین فرد روستای خودیان می باشم که همراه با همسرم “رقیه رحیمیان” در این روستا زندگی می کنیم.
وی ادامه داد: در زمان گذشته ۱۲ خانوار در روستا زندگی میکردند که تمام خانه ها در دامنه کوه ساخته شده بود و محصول اصلی آن زمان؛ به خاطر فراوانی بارش و برف گندم بود.
محصولات فراوانی داشتیم و بیش از ۴۰۰ راس گوسفند در ده بود؛ حتی فرزندانمان دوران ابتدایی خود را در مدرسه ای که در روستا بود، می گذراندند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۷ خانوار در روستا ساکن هستند که برای تفریح یا در زمان آبیاری به روستا می آیند، به جز من و همسرم فرد دیگری به صورت مدام در روستا نیست.
حاج ابوالحسنی افزود: محصول روستای خودیان نسبت به گذشته خیلی کم شده است و در حاضر محصول این ده مقداری کمی زردآلو، بادام و گردو می باشد.
وی تنها مشکل روستا را کمبود آب دانست و گفت: آب روستای خودیان نسبت به گذشته کم شده ؛ولی باز هم خدا را شکر میکنیم؛ چون برخی از روستاها اصلا آب ندارند.
در ادامه «رقیه رحیمیان» گفت: نزدیک به ۵۰ سال است که ساکن روستای خودیان می باشم.
وی افزود: من از روستای زارکوییه بودم که بعد از ازدواج با “حاج حسن” به این روستا آمدم.
رقیه رحیمیان افزود: در زمان گذشته زندگی کردن خیلی سخت بود، برای ساخت خانه، کوه و کمر(دامنه کوه) را حفاری کردیم تا صاحب خانه شدیم و ۷ فرزندم را در خودیان به دنیا آوردیم. حاج حسن نیز برای گذران زندگی در روستاهای مختلف پرک، سنجدک، جوزی، نت کوه و… کار می کرد.
وی ادامه داد: اما برکت در روستا بود و همه محصولی در این ده برداشت می شد.
رقیه رحیمیان تصریح کرد: در حال حاضر بزرگترین مشکل روستای خودیان آب می باشد که خانوارهایی که در ارتفاع زندگی می کنند بیشتر از کمبود آب رنج می برند ولی خانوارها پایین کوه خدا را شکر، آب دارند.
«علی زارع پور» یکی دیگر از ساکنین این روستا گفت: مدت ۵ سال است که زمینی در روستای خودیان خریداری کردم، در حال حاضر مهم ترین مشکل روستا کمبود آب، خاکی بودن بیش از ده کیلومتر خودیان و نبود اینترنت در روستا می باشد.
وی در پایان گفت: روستای خودیان دارای آب لوله کشی که آب آن از آب قنات تأمین می شود و همچنین مجهز به برق و لوله کشی گاز می باشد که برخی از خانوارها در روستا گاز نیز دارند.
معصومه غلامرضاپور|