به گزارش هفته نامه افق کویر، عدم امنیت اقتصادی، گرفتار قرض و فقر شدن، کابوسی است که میتواند هر خانواده و جامعهای که دچارش باشد را عذاب دهد. یک راه خوب برای دچار نشدن به این مسئله عادت کردن به پسانداز است. تاریخچه تعیین روز جهانی پسانداز به ۳۱ اکتبر سال ۱۹۲۴ برمیگردد. روز جهانی پسانداز یا روزصرفهجویی برای اطلاعرسانی این موضوع به مردم سراسر جهان ایجاد شد که پسانداز کردن پول در بانک بهتر از نگهداشتن پول زیر بالشهایشان است. از دیدگاه بنیانگذاران در این روز باید تبلیغ پساندازکردن درسراسرجهان انجام شود و بانکها باید در این فرایند تبلیغاتی، با مدارس، انجمنهای مذهبی، ورزشی و فرهنگی همکاری کنند.
در گذشته بانک بهترین مکان برای پس انداز بود، ولی امروزه به دلیل تورم و کاهش ارزش پول بیشتر افراد برروی خرید ملک،ارز و طلا سرمایه گذاری می کنند؛ اما هستند افرادی که با تبلیغات به ظاهر سودآور، سرمایه خود را جهت دریافت سودهای کلان روانه بنگاههای اقتصادی غیر معتبر و ناایمن کرده و بعد از گذشت مدتی علاوه بر از دست دادن اصل سرمایه به خاطر تورم ارزش پول آنها نیز کاسته شده است.
۹۰ میلیارد تومان سرمایه از بافق خارج شده
در ادامه گفتگوی چند شهروند بافقی را که به قصد دریافت سود کلان پول خود را در یکی از بنگاه های اقتصادی غیر معتبر سرمایه گذاری کرده و دچار مشکل شدند را می خوانید:
مرد ۴۵ ساله و تحصیلکرده بافقی در گفتگو با هفته نامه افق کویر، با بیان اینکه افراد زیادی ملک، خودروسنگین، خودرو شخصی، زیورآلات و…. را فروخته و پول آن را به واسطه اعتماد به افرادی که از نظر شخصیت مورد اعتماد جامعه بودند؛ برای استخراج ارزدیجیتال در این بنگاه اقتصادی سپرده گذاری کردند، اظهار کرد: پولی که از بافق خارج شده حدود ۹۰ میلیاردتومان بوده و در کوتاه مدت ماهیانه ۷ درصد سود به افراد تعلق می گرفته است.
وی به طرح “انار” این بنگاه اقتصادی اشاره داشت و گفت: در این طرح هر مبلغی سپردهگذاری می کردیم؛ پس از ۲ سال، ۷ برابر مبلغ سپرده گذاری را به شخص پرداخت می کردند.
وام گرفتم و در این راه گذاشتم
زن جوانی که در این بنگاه اقتصادی سرمایه گذاری کرده بود؛ گفت: ۲۰۰ میلیون تومان از بانک وام گرفته و در این راه گذاشتم؛ حال با حقوق کارمندی باید قسط وامی که پول آن را از دست داده ام را نیز پرداخت کنم.
زن سالمندی که تمام پس اندازش را از بانک خارج کرده بود؛گفت: چند صدمیلیون تومان داخل بانک پس انداز داشتم؛ یکی از آشنایان که بسیار به او اعتماد داشتم نزد من آمد و از من خواست تا در این راه سرمایه گذاری کنم؛ که با مشورت فرزندم این کار را انجام دادم.
حدود ۱۵ ماه سود
دریافت کردیم
یکی دیگر از مالباختگان با اعلام این که مردم با اعتماد و اعتبار تعدادی از همشهریان وارد این طرح شدند؛ بیان داشت: حدود ۱۵ ماه سود خود را دریافت کردیم، ولی از تیرماه سالجاری سودی به ما پرداخت نشده است.
اختلاف بین من و همسرم به خاطر سرمایه گذاری
زن جوان دیگری با چشمان اشک آلود گفت: تمام جواهراتم را فروخته و در این راه گذاشته ام؛ اکنون بین من و همسرم اختلافات پیش آمده و کار به جدایی کشیده است.
مرد ۵۰ ساله دیگری با بیان اینکه افراد به شخصیت اجتماعی و جایگاه بنگاه دار اعتماد کردند؛ اذعان داشت: تعدادی از مالباختگان با مراجعه به شهر محل سکونت بنگاه دار اصلی، موفق شدند با مسئول مربوطه ارتباط بگیرند و متوجه شده اند برای فروش ارز دیجیتال با مشکل روبرو شده و ورشکست گردیده است.
موظف هستند اصل سرمایه مردم را بازگردانند
وی تصریح کرد: آنها موظف هستند اصل سرمایه مردم را از طریق فروش زمین و ملک هایی که در دماوند، میرداماد و…. خریداری کردند، بازگردانند.
یکی دیگر از مالباختگان عدم شفافسازی توسط رییس شرکت را کاری اشتباه دانست و گفت: با سرمایه گذاران صادق نبوده و به ما اعلام نکردند که ارز دیجیتال ندارندو ورشکست شده اند؛ مردم همچنان به خاطر ارز دیجیتال پول واریز می کردند.
به بنگاه دار تا ۲۸ مهرماه فرصت داده شده
وی افزود: با پیگیری هایی که انجام شد، به بنگاه دار تا ۲۸ مهرماه فرصت داده شده تا پول مردم را برگردانند.
یکی دیگر از مالباختگان گفت: ۴ میلیارد تومان سرمایه گذاری کردم به ازای آن ماهیانه ۲۸۰ میلیون تومان سود دریافت می کردم.
وی افزود: سه ماه است که سود پول را واریز نکردند. به ما گفتند اصل پول را پرداخت می کنند، اما دیگر سود آن را واریز نمی کنند.
در ادامه چمران بهارلویی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بافق پیرامون موضوع این مالباختگان گفت: سرمایه گذاران برای این که شخصی به آنها سود بدهد دست به چنین اقدامی نموده و طرح و قرارداد بین آنها منعقد شده و در قالب یکسری طرح ها شرکت کرده اند.
وی با بیان این که عقبه شخص در دادگاه حاضر و با وی صحبت شده؛ عنوان کرد: دراین زمینه حقوق مردم در نظر گرفته شده و زمانی که مطلع شدیم مکاتباتی با استان و فراتر استان صورت گرفته و جهت پیشگیری از وقوع جرائم و… اقدام نموده ایم.
وی با اعلام این که ظاهرا این امر حقوقی، قراردادی و مالی است؛ تصریح کرد: اخیرا ۷ الی ۱۰ نفر از سرمایه گذاران با راهنمایی و مشاوره دادگاه به دفتر خدمات قضایی رفته و طرح شکایت اولیه انجام و مقرر شد شکایت ها به قم ارسال شود.
وی در قالب توصیه به شهروندان که خواستار رسیدگی این موضوع از دادگاه شدند، گفت: افراد باید یکپارچه با راهنمایی و مشاوره دادگاه مجددا دسته جمعی ۷ الی ۱۰ نفر دیگر طرح شکایت و اقدام کنند. افرادی که به تنهایی در عناوین مختلف بدون مشاوره اقدام به شکایت کرده؛ بی نتیجه مانده است.
گفتنی است شهرستان بافق باتوجه به سرمایه های کلانی که دارد به دلیل بی اعتمادی شهروندان به عوامل دست اندرکار برای سرمایه گذاری در این شهرستان و تجربه ناخوشایند کارخانه کاشی حاضر به سرمایه گذاری در سرزمین آباء و اجدادی خود نیستند و به ناچار، روی به بنگاه های اقتصادی نامعتبر آورده و اینگونه گرفتار می شوند؛ اگر مسئولان و بزرگان شهرستان با اتحاد و همدلی دست در دست هم داده و با انجام کار کارشناسی تجربه تلخ سالهای گذشته را از اذهان مردم بافق بزدایند امید است تا یکبار دیگر نور امید به سازندگی در شهرستان بافق روشن شود.
الهام نصیرزاده|