سنگ آهن آریز جانی دوباره به چغارت خواهد بخشید

به گزارش خبرنگار افق کویر، صبح روزدوشنبه ۱۰ آبان ماه، به دعوت شرکت سنگ آهن مرکزی ایران- بافق، مسافت ۶۰ کیلومتری آسفالت را که تابلو چاه های کشاورزی در این جاده نمایان بود را پیمودیم؛ سپس مسیرکوتاه خاکی را عبور و به اتاقک های فلزی رسیدیم که مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی، معاونین و جمعی از کارکنان در آنجا مستقر بودند؛ پس از گذشت چنددقیقه با خودروهای سواری که مخصوص تردد در مسیر خاکی بود از منطقه معدنی آریز بازدید به عمل آوردیم.
در اینجا لازم می دانم توضیح مختصری پیرامون دلیل نامگذاری این منطقه به نامD19 را ارایه نموده سپس ادامه گزارش را شرح دهم.
دلیل نامگذاری معدن سنگ آهن آریز به نام (آنومالی ۱۹-D) این است که روسها در سالهای ۱۳۴۰ تا ۱۳۵۷ کارهای اکتشافی منطقه بافق را با هدف اکتشاف سنگ آهن انجام داده و آنومالی‌های مختلفی را شماره‌گذاری کردند؛ به این شکل که آنومالی سنگ آهن مرکزی شماره ۱، چادرملو شماره ۱۸ و آنومالی ۱۹ شامل چهار توده بخش(A.B.C ,D) می باشد؛ بخش مدنظر آنومالی ۱۹، بخشD است. از این رو ابتدا باید شماره ۱۹ گفته شود و بعد حرف D به آن اضافه شود؛ در حالی که به اشتباه حرف D ابتدا گفته می‌شود.
آنومالی ۱۹ –D از سال ۹۵ به کنسرسیومی متشکل از چادرملو و سنگ آهن مرکزی بافق واگذار و پروانه اکتشاف به نام این کنسرسیوم صادر شد و یک شرکت مشاور کارهای ژئو فیزیک آن را انجام داد و بعد از بررسی‌ها وارد مرحله حفاری شد تا اینکه خرداد ماه سالجاری نام این آنومالی، معدن سنگ آهن آریز گذاشته شد.
در ادامه این بازدید”رضا فلاح مبارکه”مدیر عامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران_بافق با اشاره به معظل کمبود خوراک در مجموعه سنگ آهن مرکزی و عقد تفاهم نامه با معدن چادرملو به منظور باطله برداری از معدن D_19 اظهار کرد: عملیات خاکبرداری به صورت مشارکتی با همکاری شرکت سنگ آهن مرکزی ایران بافق و سنگ آهن چادرملو با سهام ۵۰ درصد در معدن سنگ آهن آریز سرمایه گذاری صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: با آغاز باطله برداری از معدن سنگ آهن آریز، انتظار می رود تا سه سال آینده بخشی از خوراک مجموعه سنگ آهن مرکزی ایران_بافق و چادرملو تأمین شود.
فلاح با اعلام پیشرفت قابل ملاحظه عملیات خاکبرداری طی دو ماه گذشته اذعان داشت: عملیات تجهیز کارگاه، تیرماه سالجاری توسط شرکت شهداب یزد از طرف سنگ آهن مرکزی بافق و شرکت آسفالت طوس آغاز شده است.

آغاز عملیات باطله برداری از ابتدای شهریور ماه
وی افزود: عملیات باطله برداری با ۳۶ دستگاه دامپتراک از ابتدای شهریورماه آغاز شده و تاکنون بیش از یک‌میلیون و ۶۰۰هزار متر مکعب باطله آبرفتی برداشت شده است.
فلاح مبارکه به وجود “مگنتیت” در ماده معدنی آریز و ماده معدنی چغارت اشاره داشت و افزود: کاملاً دقیق و جامع برای استخراج و انتقال ماده معدنی سنگ آهن آریز برنامه ریزی خواهد شد تا با کمترین آسیب به محیط زیست از لحاظ اقتصادی نیز برای سهامداران این معدن مقرون به صرفه باشد.
مدیرعامل شرکت سنگ آهن با اشاره به تأمین آب از خلیج فارس و فاضلاب شهریزد ‌اعلام داشت: شرکت سنگ آهن و چادرملو با تفاهم اقدام به تأسیس شرکت “دشت یوز دره انجیر” نموده و جای هیچ‌نگرانی برای تضمین فعالیت یکسان وجود ندارد.

اکتشاف ۵۸ میلیون تن
ماده معدنی
رضا فلاح مبارکه؛ با بیان این که معدن سنگ آهن آریز از دو توده شمالی و جنوبی تشکیل شده، اعلام کرد: بر اساس این اطلاعات تاکنون ۵۸ میلیون تن ماده معدنی سنگ آهن مگنتیت با عیار متوسط ۳۷ درصد در بخش جنوبی اکتشاف گردیده است.
وی گفت: با این‌وجود سالیانه با استخراج پنج میلیون تن ماده معدنی نیاز به استخراج ۵۱ میلیون تن باطله برداری سنگی و آبرفتی در این معدن است.
در ادامه”مهندس رحیمی پور”مشاور و نماینده شرکت سنگ آهن مرکزی عنوان کرد: ۹۰ هزار متر حفاری اکتشافی پیشنهاد داده شده که ۱۸ هزارو ۴۰۰ متر حفاری صورت گرفته است.
وی ادامه داد: با توجه به اقدامات اکتشافی، استخراج ۶۰ میلیون تن سنگ آهن با عیار متوسط بین ۴۰ تا ۴۲ پیش بینی شده که حدود ۳۰ درصد کار‌های اکتشافی تا به امروز صورت گرفته است.
رحیمی پور افزود: از مهرماه کار باطله برداری آغاز شده و روزانه ۴۰ هزار متر مکعب و در ماه ۱۲۰۰ متر مکعب معادل ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن می‌باشد.

الهام نصیرزاده|

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

فریبکاران در کمینند

اگرچه در پیرامونمان افراد خوب و خوش نیت