طرح های نیمه تمام در انتظار سفر استاندار

 به گزارش هفته نامه افق کویر، هفته اول آذرماه نشست کارگروه توسعه و برنامه ریزی سفراستاندار به بافق با حضور “محمود زارع رشکوئیه” مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهاي استانداري یزد در سالن آیت ا… شیخ محمدتقی بافقی فرمانداری شهرستان بافق برگزار شد.
ابتدا “سیدمهدی طلایی مقدم” فرماندار بافق با اشاره به تصمیماتی که در بحث تأمین اعتبارات برای بیمارستان ۹۶ تختخوابی در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: بحث تکمیل و ابنیه به غیر از موتورخانه بیمارستان در مراحل انتهایی به سر می برد؛ امیدوارم با همت تمام مسئولین افتتاح این پروژه را برای دهه فجر سالجاری برسانیم.
وی در بحث تأمین تجهیزات و دستوراتی که از وزیر وقت وجود دارد، با توجه به تغییر و تحولات در دولت جدید و سفر ریاست جمهوری که به همراه هیئت وزیران از حوزه بهداشت و درمان بازدید خواهند داشت؛ گفت: طی ۲ الی ۳ هفته آینده سفر ریاست جمهوری به استان یزد را خواهیم داشت، در همین راستا تجهیز بیمارستان ۹۶ تختخوابی نگاه خاص و ویژه نماینده مجلس و مسئولین دانشگاه را می طلبد تا پس از تکمیل مشکلی نداشته باشیم.
فرمانداربافق در خصوص مجتمع فرهنگی و هنری اداره فرهنگ و ارشاد گفت: بحث ابنیه آن تکمیل و در مرحله تجهیز قرار گرفته است.
طلایی مقدم در خصوص سالن چند منظوره هلال احمر تصریح کرد: ساخت و ساز این سالن ۱۲ الی ۱۳ سال زمان برده است. ابنیه آن در حال تکمیل بوده و تجهیز موتورخانه، محوطه سازی و کفپوش آن باید انجام شود تا در زمینه ورزشی نیز استفاده گردد؛ این پروژه تقریباً تا یکماه و نیم دیگر قابل افتتاح است.
فرماندار بافق در حوزه روستایی به ویژه دهستان محروم سبزدشت تصریح کرد: برای تکمیل جاده سیروس آباد توافقنامه ای بین شرکت سنگ آهن مرکزی و چادرملو انجام شد تا در بحث جبران زیست محیطی به صورت مساوی کار جاده انجام شود. برای ۱۰ کیلومتر اول اقداماتی توسط شرکت سنگ آهن مرکزی و شرکت تعاونی دهیاری ها انجام گرفته و آماده آسفالت است.
وی با اشاره به شرایط آب وهوایی و امکان بارندگی و تخریب مسیر قبل از آسفالت گفت: اجرای این طرح نیازمند جدیت بیشتر است تا چادرملو زیربار برود و به تعهدات خود عمل کند این کار نه مسئولیت اجتماعی است و نه جزء پرداخت عوارض محسوب می باشد.
سپس “زارع رشکوئیه ” با اشاره به سفر استاندار به بافق و اولویت سفر وی به شهرستان های کم برخوردار اشاره داشت و گفت: سالها انتظارات مردم این بوده تا در حوزه سلامت یک اتفاق مبارکی رقم بخورد. الحمدا… با گزارش خوبی که در مورد بیمارستان ۹۶ تختخوابی مطرح شد؛ امیدوارم خروجی آن در ایام ا… دهه فجر به نفع مردم باشد و چنانچه کمی و کاستی وجود داشته باشد؛ قطعاً استاندار دستور خواهد داد و از تهران پیگیری می کنند تا بتوانیم در روز موعد بیمارستان مورد بهره برداری قرار بگیرد.
جاده سیروس آباد کداعتباری و اعتبار دولتی ندارد
وی با اشاره به ۱۰ کیلومتر زیرسازی جاده سیروس آباد و ۳۵ کیلومتر باقی مانده از این مسیر گفت: در سفر استاندار اگر یک خروجی به نفع روستاهای سبزدشت داشته باشیم و آن جاده سیروس آباد باشد بسیار ارزشمند است و این دستاورد بزرگیست.
زارع معاون روستایی، استاندار یزد با اشاره به اینکه جاده سیروس آباد کداعتباری و اعتبار دولتی ندارد، تأکید داشت: برای تکمیل این مسیر ۴۵ کیلومتر باید با مشارکت شرکت سنگ آهن و چادرملو با سایر ظرفیت های شهرستان یا کشور عملیاتی شود.

مهمترین پروژه
جاده بافق-کوشک -بهاباد
خدابخشی”بخشدار بافق به بیان مسائل جاده سیروس آباد پرداخت و بیان کرد: کل مسیر ۴۵ کیلومتر است و ۱۰ کیلومتر آن را شرکت تعاونی دهیاری ها با تأمین اعتبار توسط شرکت سنگ آهن انجام داده است.
بخشداربافق پروژه جاده بافق – کوشک – بهاباد را مهم ترین پروژه در دست اقدام دانست و افزود: باند دوم جاده بهاباد کار آن آغاز شده، بخشی از این مسیر را بهاباد با کمک معادن آغاز نموده و بخش دیگر را از سمت بافق با کمک معدن کوشک در حال انجام است.
خدابخشی ادامه داد: مقرر شد ۱۰ کیلومتر اول جاده با عقد تفاهم نامه با شرکت سنگ آهن مرکزی زیرسازی آن انجام شود، ابنیه و آسفالت این جاده را اداره راه و شهرسازی انجام دهد که این اداره با توجه به اینکه پروژه کد دار نیست، نتوانسته اقدام نماید.
برای آب آشامیدنی کوشک یک چاه پلمپ و مجوز یک حلقه چاه دیگر اخذ شود
وی با بیان مشکلات دهستان کوشک افزود: روستا در تابستان با کمبود آب شرب روبرو بوده است برای رفع این مشکل جلسه ای با میرعامل آبفا استان و شهرستان تشکیل شد و مقرر گردید یک چاه پلمپ و مجوز یک حلقه چاه دیگر اخذ شود.
بخشدار در ادامه به مسائل دهستان مبارکه پرداخت و تصریح کرد: گازرسانی و تعریض جاده قطرم – شادکام، واگذاری زمین های بنیاد مسکن، احداث جاده بین مزارع روستای قطرم و عدم پوشش آنتن دهی تلفن همراه در قسمتی از مسیر روستای قطرم – شادکام از جمله مسائلی می باشد که در سطح شهرستان ، استان و کشور باید مورد توجه قرار بگیرد.
بخشدار مرکزی در خصوص مشکلات روستای رضاییه گفت: برای یک مزرعه ۷۰ هکتاری مجوز حفر قنات از سوی کرمان اخذ نمودند و آب روستای حاجی آباد، فاضلیه، رضاییه و صدرآباد تحت تاثیر این چاه با توجه به برداشت بی رویه قرار می گیرد.
وی ادامه داد: گازرسانی روستای رضائیه، عدم پوشش تلفن همراه در روستاهای حاجی آباد، فاضلیه، صدرآباد و رضاییه که عمده مشکل آن به سامانه سیب با وجود جمعیت اندک مرتبط است و هنگام پیگیری به سرانجام نمی رسد.
بخشدار بافق در خصوص اینترنت روستاها اعلام کرد: اینترنت روستای کوشک و گزستان وصل بوده و دیگر روستاها از جمله دارستان، ندکوه، هرمیزان، خودیان و بشکان در بحث اینترنت مشکل دارند و سرشماری پایین سال ۹۵ در سامانه سیب این مشکل را به وجود آورده است.
وی محروم ترین نقاط در منطقه سبزدشت را ۳۴ نقطه عنوان کرد و افزود: اکثریت با کمبود امکانات از جمله جاده، آب شرب، اینترنت روبرو بوده همچنین روستای خوسف و بشکان با توجه به جمعیت بالای ۲۰ خانوار از اینترنت پرسرعت برخوردار نیستند.
وی ادامه داد: روستای دولت آباد با کمبود آب مواجه است و روستای کشکوئیه تنها روستا منطقه سبزدشت است که به شبکه گاز متصل نشده است.
وی در بحث بهداشت و درمان منطقه سبزدشت گفت: نقشه های آن مهیا و اعلام شده طی ۶ ماه مرکز درمان در این منطقه مهیا خواهد شد.
خدابخشی گفت: گازرسانی به روستاهای خوسف و بشکان انجام شده ، ولی روستاهای بیدان ۵ و… باقی مانده است.

بافق ظرفیت بسیارخوبی در حوزه های مختلف کشاورزی و دامپروری دارد
رحمتیان مدیر جهاد کشاورزی بافق گفت: بافق جدا از صنایع و معادن ظرفیت بسیارخوبی در حوزه های مختلف کشاورزی و دامپروری دارد؛ متأسفانه علی رغم پتانسیل های مثبت مغفول مانده است.
وی با اشاره به رویداد ملی شتر افزود: مقالات بین المللی وجود دارد که از مرکز تحقیقات شتر بافق خارج شده و متأسفانه در بحث پرورش شتر، صنایع تبدیلی و تکمیلی حاصل از محصولات شتر،اصلاح نژاد شتر و… شهرستان ورود نداشته است.
رحمتیان ادامه داد: پهنه ۵۰ هکتاری با ظرفیت ۵هزار و ۵۵۰ نفر شتر کلنگ زده شده است. جنب آن در زمینه فرآوری محصولات شتر سرمایه گذار موافقت نموده و طرح آن در حال آماده سازی می باشد تا محصولات شتر را در شهرستان داشته باشیم.
رحمتیان ظرفیت رودخانه شور و پساب استخرهای پرورش ماهی در بافق را برای بخش تهیه علوفه شتر درکشور کم نظیر نامید و تصریح کرد: تقاضامندیم در دستور کار قرار بگیرد و در این مباحث اقدامی صورت بگیرد.
وی با اشاره به زمان بر بودن در زمینه اخذ مجوز تخصیص آب گفت: چند پهنه در شهرستان بافق تعریف شده و نیاز است تا به موضوع تخصیص آب نگاه ویژه شود؛ اگر مشکل آب حل شود سرمایه گذار زیاد است.
رییس اداره جهاد کشاورزی افزود: یکسری از واحدها با مشکل تسهیلات روبرو هستند؛ چراکه سود تسهیلات افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه هرروزه متقاضی صنایع تبدیلی تکمیلی در بافق وجود دارد توضیح داد: در زمینه فرآوری خرما، پسته، شیرو لبنیات قطعاً در این صنایع مشکل تخصیص آب مطرح است.
وی با بیان اینکه سازمان مدیریت برنامه ریزی اعتبارات چند سالی با استناد بر ظرفیت شهرستان ها و براساس فصل بندی کشاورزی، منابع طبیعی و سایر بخش های موجود برای شهرستان اعتبار در نظر می گیرد؛ بیان کرد: شهرستان بافق ظرفیت کشاورزی و دامپروری بالایی دارد؛ اما در ردیف اعتبارات، شهرستان بافق جزو شهرستان های دارای ظرفیت کشاورزی و دامپروری محسوب نمی شود.
افتتاح ۲ مدرسه خیری در دهه فجر سال جاری

در ادامه مسئول اداره کل نوسازی مدارس استان یزدگفت: ۴مورد مدرسه خیری ۶ کلاسه نوآوران، ۱۲ کلاسه آینده سازان، ۶ کلاسه چغارت و شهید اکرمی قراردادهای تکمیلی آن بسته شده؛ مدتی ساخت و ساز آن متوقف شده بود، ولی اکنون حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است؛ اما مشکل اصلی در زمینه بحث اعتبارات استانی است که هنوز موافقت نامه ها مبادله نشده است و تمامی اعتبارات ملی هزینه شده و مبلغی باقی نمانده است.
وی تصریح کرد: : تا بهمن ماه اگر در زمینه مالی با مشکل روبرو نشویم از میان ۴ مدرسه خیری در بافق یک مدرسه ۶ کلاسه و یک مدرسه ۱۲ کلاسه در ایام ا… دهه فجر به افتتاح خواهیم رساند.
سپس رنجبر عضو شورای شهر بافق با اشاره به یک مدرسه خیری دیگر که اصلاً جزو مدارس خیری مورد توجه قرار نگرفته است؛ گفت: ساختمان مدرسه اباذر که در طرح میدان بوده چندین سال تخریب شده و جایگزینی برای آن ساخته نشده است. ساختمان این مدرسه ۲ سال گذشته در بلوار آیت ا… میرغنی زاده کلنگ آن به زمین زده شده، ولی پیگیری در این زمینه صورت نگرفته است.
رییس اداره میراث در این اداره مأمور به خدمت است

لیلی رنجبر، رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بافق مشکل اساسی این اداره را نمایندگی بودن دانست و افزود: نمایندگی بافق از لحاظ نیرو بدترین شرایط را در بین ادارات دیگر شهرستان ها دارد. این اداره یک نیرو دارد و بنده به صورت مأمور به خدمت انجام وظیفه می کنم.
وی در خصوص کمپ شن و شادن گفت: این کمپ در مناطق حفاظت شده قرار گرفته برای ادامه کار باید موافقت مالکیت را کسب نماید.
اعتبارات ملی
بسیار کم است
رنجبر در خصوص صنایع دستی شهرستان بافق گفت: پیرامون عدم وجود مرکز آموزش صنایع دستی در شهرستان پیگیری های متعدد صورت گرفته و خانه تاریخی در نظر گرفته شد؛ اما برای تملک آن استاندار سابق دستور خرید را صادر نکرد.
وی با بیان اینکه جهت مرمت و حفاظت بناهای تاریخی یکسری پروژه ها ی نیمه تمام وجود دارد که نیاز است کد دار شود افزود: اعتبارات ملی ما بسیار کم است.
موسوی رییس اداره محیط زیست شهرستان بافق افزود: این مجموعه جزو منطقه کوه بافق است. فرد متقاضی با انجام کارهای اداری می تواند مجوز فعالیت از شورای عالی محیط زیست را بگیرد.
محمدرضا فتاحی رییس هلال احمر شهرستان بافق در خصوص تأسیس داروخانه هلال احمر در شهرستان گفت: تفاهم‌نامه انجام شده، ولی بحث مجوز آن از طریق دانشگاه علوم پزشکی باید مورد توجه قرار بگیرد.
سمیه ایزدیان رییس اداره ورزش و جوانان شهرستان بافق در خصوص پروژه چمن مصنوعی قابل افتتاح گفت: بتن اطراف نیاز به ترمیم دارد و قرار است با همت شهرداری کار آن انجام شود.
وی در خصوص جایگاه ویژه فوتبال افزود: برای تکمیل این جایگاه حدود ۸ میلیارد تومان هزینه لازم است تا افتتاح شود:
ایزدیان به چمن مصنوعی روستای خوست اشاره و تصریح کرد: زیرسازی آن انجام شده و نیمی از چمن مصنوعی را اداره ورزش تأمین نموده و مابقی را بخشدار سابق متقبل شده بود که تا به حال هزینه ای در این زمینه صورت نگرفته است.
رئیس اداره ورزش و جوانان در خصوص سالن ژیمناستیک و پیشرفت ۳۰ درصدی آن بیان داشت: اکنون با هزینه خیری کار در حال انجام است و نیاز به اعتبار ملی جهت تکمیل شدن دارد و نیاز شهرستان است.
ایزدیان در ادامه با اشاره به مجموعه ورزشی بزرگ تختی گفت: این مجموعه ساختمان سرایداری ندارد و برای احداث پیست سوارکاری و مجموعه ورزشی ویژه بانوان باید اعتبار لازم در نظر گرفته شود.
در ادامه اصغر رنجبر رئیس شورای شهر گفت: احداث اورژانس ریلی با توجه به اینکه شهرستان بافق در پنج راه ریلی قرار دارد بسیار مهم است همچنین ایجاد ساختمان پزشکان برای ماندگاری پزشکان متخصص بومی و غیربومی برای شهرستان ضروری است.
رئیس شورای شهر در خصوص ایجاد دانشکده جوارمعدنی تصریح کرد: دربافق دانشگاه فنی حرفه ای وجود دارد؛ از طریق ایمیدرو و معادن، باید به این دانشکده کمک کرد تا با کیفیت بهتر و کمیت بیشتر این مجموعه به کار خود ادامه دهد.
اصغر رنجبر در خصوص تجهیزات هنرستان فنی حرفه ای که متعلق به سی سال پیش است، عنوان کرد: در رشته های مختلف، تجهیزات فرسوده شده و ۳۵ درصد از مدارس تخریبی است، باید به این موضوع نگاهی ویژه‌ای داشت.
رئیس شورای شهر در بحث توسعه صنایع فولادی اعلام داشت: برای توسعه صنایع فولادی، بحث محیط زیست باید ویژه دیده شود تا در مکان مناسب قرار بگیرد و مسائل حادی برای شهر ایجاد نشود.
رنجبر افزود: موضوع دیگر تبعات اجتماعی و فرهنگی است که با حضور مهاجرین ایجاد می شود و باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی آسفالت مسیر بافق یزد را نامناسب دانست و افزود: آسفالت مسیر نیاز به ترمیم دارد، حتی رنگ خطوط جاده باید مجدداً انجام شود و نیاز به اعتبار بالا و نگاه ویژه‌ای دارد.
وی ادامه داد: آنتن دهی تلفن همراه در شهر با مشکل روبرو شده است، حتی روستاها نیز در این زمینه مشکل دارند.
از اعتبارات دو درصد معادن مبلغی برای مسقف نمودن صحن امامزاده عبدا…(ع) در نظر گرفته شود
سپس حسن تفکری معاون سیاسی فرمانداری در خصوص سند توسعه شهرستان بیان داشت: برای امامزاده عبدا…(ع) در زمینه اعتبارات ملی و عمرانی بودجه‌ای در نظر گرفته نشده است و خدمات گسترده‌ای در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی به شهرستان از سوی این آستان ارائه گردیده است.
وی تصریح کرد: از اعتبارات دو درصد معادن مبلغی برای مسقف نمودن صحن امامزاده عبدا…(ع) در نظر گرفته شود و مابقی آن توسط خیرین تهیه خواهد شد.
تفکری به موقوفات این آستان که بیشتر کشاورزی است و فروش قبور اشاره کرد و افزود: موقوفات کشاورزی بسیار ناچیز و اندک است و خرید قبر اکثریت با تعویض زمین انجام می‌گیرد و تنها می‌توان زمین ها را جهت سرمایه‌گذاری به فروش برسانیم.
وی درخصوص ورود به پرورش تیلاپیا برای درآمدزایی آستان مقدس اعلام کرد: زمینه ورود به این کار را داشتیم، ولی مشکل ۱۵ لیتر بر ثانیه جهت تخصیص‌ آب وجود دارد که می توان مجتمعی تأسیس کرد و از درآمد آن در توسعه امامزاده استفاده نماییم.

در حال حاضر ۶ اسکلت مدرسه نیمه تمام در شهرستان وجود دارد
در ادامه قاسم زاده رئیس آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر ۶ اسکلت مدرسه نیمه تمام وجود دارد و نیاز است تا در سفر ریاست جمهوری مطرح شود و بخشی از ۳۰ درصد مدارس تخریبی ما بازسازی گردد.
وی افزود: یک سالن ورزشی کفپوش و تأسیسات ندارد و چندین سال است که به حال خود رها شده است. کارگاهی در هنرستان موجود است که وسایل گرمایشی ندارد و دانش‌آموزان در سرما به سر می‌برند و از سوی اداره کل نوسازی اعتباری در این زمینه در نظر گرفته نشده است.

الهام نصیرزاده|

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

فریبکاران در کمینند

اگرچه در پیرامونمان افراد خوب و خوش نیت