🔰 به گزارش هفته نامه افق کویر، در گفتگویی اختصاصی رییس جدید اداره تبلیغات اسلامی شهرستان بافق به پرسش های افق کویر پاسخ داد.
✅ افق کویر: لطفاً به طور کامل معرفی از خود برای خوانندگان افق کویر داشته باشید:
بنده محمد هادی سمتی هستم و بعد از پایان مقطع سیکل وارد حوزه علمیه یزد شدم و از سال ۸۳ به مدت ۱۷ سال در قم مشغول به تحصیل بودم و از سال ۹۶ تا اکنون به عنوان نماینده طلاب شهرستان های بافق، بهاباد، خاتم و مهریز در مجمع نمایندگان طلاب حوزه علمیه قم حضور دارم.بنده نزدیک به ۱۰ سال است که فعالیت رسانه ای دارم و در سطح مسائل ملی و شهرستانی با سایت های خبری بافق و خبرگزاری های حوزه، رسا، خبرگزاری فارس و روزنامه جوان و برخی دیگر از این جراید و خبرگزاری ها و سایت ها در قالب یادداشت نویسی رسانه ای همکاری می کنم.
✅ افق کویر:چطورمی توانیم از جوانان برای ترویج فرهنگ اسلامی به کار گیری کرد؟
اگر برخی تنگ نظری ها و نگاههای منفی وجود نداشته باشد؛ قطعا جوانان ظرفیت های خوبی دارند. اکنون در کشور ما رویشی از جوانان نسل جدید داریم که کارهای خیلی خوب و چشم گیری انجام می دهند. در شهرستان بافق جوانانی داریم که الان خیلی خوب پیش می روند و رشد می کنند؛ اما ممکن است برخی مواقع به آنها بها داده نشود و دیده نشوند. هدف این است که این جوانان پای کار و پا به رکاب که فرزندان کسانی هستند که پدرانشان در دوران جوانی جنگ را اداره کردند و پای انقلاب ایستادند، میدان برای آن ها باز باشد و به آن ها اعتماد کنیم.
✅ افق کویر:درباره نقشآفرینی اداره تبلیغات اسلامی در راهپیمایی ها صحبت بفرمایید:
متولی برگزاری راهپیمایی ها و سایر مراسم ملی و مذهبی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی است. این شورا یک نهادی است که از سال ۵۹ در کشور شکل گرفته و کار آن این است که هماهنگ کننده مراسم و برنامه های ملی و مذهبی باشد. بنابراین اداره تبلیغات دربحث راهپیمایی و تجمع و برنامههایی از این قبیل نقش متولی ندارد؛ اما نقش هم افزایی و به هر حال تقویت حضور مردم را دارد به معنای اینکه سازمان تبلیغات در زمینه تبلیغات دینی باید اقدام نماید.
✅ افق کویر: یکی از راههای تبلیغ اسلام ناب، استفاده از فرصت گردشگری است دراین باره نظر شما چیست؟
ما گردشگری را کاملاً در چهارچوب دینی و اسلامی قلمداد میکنیم.
قرآن فرموده:”قُل سیروا فِی الاَرض فَانظُروا کَیفَ کانَ عاقِبَه المُکَذِبین”
قرآن کریم و اسلام توجه خاصی به مسئله سیر و سیاحت کردن در زمین و هجرت دارد. بنابر این ما گردشگری را یک مسئله غیر دینی و خارج از چارچوب دین قلمداد نمی کنیم و ما خیلی راحت می توانیم در زمینه گردشگری ،فرهنگ دینی و اسلامی را اجرا کنیم. اما چیزی که اکنون با آن روبروهستیم با آن چیزی که اسلام به آن تاکید دارد تطابق چندانی ندارد. ما باید به سمت گردشگری کاملا اسلامی و دینی حرکت کنیم و هر کسی که میخواهد در زمینه گردشگری فعال باشد باید الزام و چارچوب های بومی هر منطقه را بپذیرد. اگر کسی میخواهد به عنوان گردشگر یا سرمایه گزار در عرصه گردشگری فعال باشد و زمینه ای را برای حضور گردشگران فراهم کند باید به چهارچوب های دینی توجه کند تا به از رواج فساد جلوگیری بشود.
✅ افق کویر: در خصوص هیئات مذهبی بافق در زمینه آراستگی، سبک نوحه خوانی و… چه تغییراتی لازم است؟
درباره بحث هیئات مذهبی یک شورای هیئتهای مذهبی داریم که زیر نظر سازمان تبلیغات فعالیت می کند و اعضای شورا از بین مسئولین هیئت ها انتخاب می شود و آنها هم شرح وظایفی دارند که باید پیگیری نمایند. هیئت ها در یک سامانه ثبت و مجوز دریافت می کنند و طبق چارچوب ها کار را پیش می برند. به مدد الهی در سالهای اخیر هیئتهای مذهبی تغییرات خوبی در کل کشور داشته اند. البته همیشه در مراسم عزاداری و هیئت ها آسیب هایی وجود داشته و دارد. اکنون ما با رویش های چشم نوازی از هیئتهای مذهبی در کل کشور روبرو هستیم ولی تا رسیدن به هیئت طراز فاصله داریم. بنده بر این باور هستم که بخش زیادی از آسیب های هیئات مذهبی با گفتگو و بیان ملاک ها و برگزاری نشست های تخصصی قابل حل است.
✅ افق کویر: درباره مردمیشدن فعالیتها و اجرای برنامهها برای قشرهای مختلف جامعه راهکاری دارید؟
یک رویکردی که مقام معظم رهبری، به آن تاکید دارند؛ همین مردمی شدن برنامههاست. البته در گذشته آدرس غلطی داده شد که دین نباید دولتی باشد و نباید دولت در آن نقشی داشته باشد؛ اما حضرت آقا همان موقع فرمودند: این یک آدرس غلط و یک حرف نادرستی است که بگوییم دولت تصدی در دین ندارد. دولت و دین هر دو باید در کنار هم پیش بروند و کارشان را انجام بدهند. به عبارتی با وجود اینکه دولت ها نقش و وظیفه در پیشبرد برنامههای فرهنگی تبلیغی مذهبی و دینی دارند؛اما مردم هم حضورشان پررنگتر شده و تاکید حضرت آقا هم است که نقش مردم پر رنگ تر شود و با هدایتو نظارت دستگاه های مسئول واسپاری مردمی انجام شود. نمونه آن دوران موج اول کرونا است که بحث مواسات و همدلی صورت گرفت و در کنار فعالیت های نهادها و سازمان ها حضور مردم هم خیلی چشمگیر و گره گشا بود و سیاست این است که مردم به سمت این آمده و همراه با دولت و همگام با دولت نقش خودشان را پررنگ کنند.
در مورد برنامه برای قشرهای مختلف، سازمان تبلیغات اسلامی همانطور که از نامش پیداست باید سازماندهی کند. تبلیغ دینی هم دایره محدودی ندارد بنابراین برنامههایی که سازمان تبلیغات باید اجرا کند طبیعتا برای همه مردم است و برای آنها می اندیشیم تا برنامه هایی که لازم است را از لحاظ فرهنگی و دینی بتوانیم اجرا کنیم.
✅ افق کویر: در ایام کرونا ایا امکان دارد که اداره تبلیغات اسلامی فضایی مناسب در اختیار هیات ها جهت انجام مراسمات خود قرار دهد که زیر نظر خود اداره باشد و اداره بهداشت به بهانه عدم رعایت پروتکل ها شاکی نشود؟
الحمدلله هیئت ها در بافق فضاهای خوبی دارند که میتوانند مراسم ها را به خوبی برگزار کنند و چیزی که به اداره تبلیغات به عنوان یک عضو در شورای اداری و عضو ستاد کرونا مربوط می شود این است که باید با شبکه بهداشت و درمان همکاری کند. اداره تبلیغات می تواند برنامه هیئت ها را در ارزیابیها دخیل کند و هیئت هایی که دستورالعمل ها را رعایت کنند به عنوان هیئت نمونه معرفی نماید.
✅ افق کویر: اداره تبلیغات اسلامی چه حمایت هایی از هیئات دارد؟ایا صرف مجوز دادن هست؟
مجوز فقط برای این نیست که صرفاً سازمان تبلیغات بخواهد آماری به زیرمجموعه خود اضافه کند بلکه بسیاری از حمایت های مادی و معنوی منوط به همین مجوز است یعنی تا این مجوز نباشد ما نمی توانیم حمایت نماییم و اگر گاهی در یک هیئت اتفاقی رخ دهد این مجوز به پیگیری و حل مشکلات کمک می کند.
الهام نصیرزاده بافقی|