موضوعات فرهنگی برای مسئولان دغدغه مند شود

هفته پیش یکی از اعضای شورای اسلامی شهرستان بافق از مشکلات شهر نالید و گفت:«سازمان تبلیغات اسلامی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهاد امام جمعه بافق باید پاسخگو باشند.» (۱)
شکی نیست که مشکلات فرهنگی شهر منوط به امروز و دیروز نیست و در همه ازمنه ها وجود داشته است. به گواه تاریخ، یکی از خلصت های جامعه همین است، فرهنگ بده و بستان؛ یعنی فرهنگ ها در تقابل یکدیگر ارتباط برقرار کرده و با یکدیگر داد و ستد دارند.
در این میان فرهنگی برنده است که از غنای بیشتری برخوردار باشد؛ وگرنه فرهنگ مهاجم، فرهنگ مقابل را مغلوب خود خواهد کرد؛ مانند مغولان در ایران که به علت غنای تاریخ و تمدن اسلامی، خوی و خلصت وحشی گری مغول رام شد تا جایی که خود بناهای بسیاری را به جای گذاشتند؛ از جمله مدرسه و مسجد جامع اصفهان، رصدخانه مراغه و چندین کاروانسرا (۲) ولی در این میان خرده فرهنگ هایی وجود دارند که قشرغالب جامعه آن را رعایت می کنند. اگر از سوی شهروندان مراعات نشود، این خرده فرهنگ ها از بین خواهند رفت؛ مانند آب پاشی و روفتن درب منازل که توسط نسل گذشته به خوبی رعایت شد؛ اما نسل امروزی تمایل به این مساله کمتر دارد.
مشکلات شهر بافق، در حوزه فرهنگ مربوط به وضعیت فعلی نیست، از سالیان پیش بوده، ولی امروز به مدد ازدیاد رسانه ها و آگاهی بالای شهروندان، بیشتر به چشم می خورد؛ در نتیجه توقع مردم از مسئولان و دست اندرکاران فرهنگی این است که به این موضوعات ورود پیدا کرده و نسخه علاج بخشی را تجویز کنند نه این که راه حل مقطعی و موقت در نظر بگیرند. اینجاست که متولیان شهر وظیفه دوچندانی دارند؛ از یک سو باید خود مراعات کنند، مانند سوار شدن برخودروهای داخل، رعایت شئونات فرهنگی توسط خود آنان و از دیگر سو تصمیم گیری در خصوص مسایل فرهنگی شهر! همه اینها نشانه آن است که موضوعات فرهنگی برای مسئولان دغدغه مند شود.
سازمان های متولی بنا بر وظیفه ذاتی خود دارای ماموریت ها و اهدافی هستند که همه در سند چشم انداز آنها تعریف شده و سهم هر دستگاه مشخص است؛ اما این که همکاری و تعامل بین این دستگاها وجود نداشته باشد و یا هر کدام وظیفه را به دوش دیگری بگذارد، این کار درستی نیست!
مقوله فرهنگ چیزی نیست که بتوان به زور آن را رواج داد؛ بلکه حتما باید برای آن زمینه سازی شود و سپس اقدامات شایسته صورت داد و فرهنگ را در سطوح جامعه جاری و ساری نمود.
کلام آخر این که جامعه ای خواهد توانست بر مشکلات فرهنگی خود پیروز شود که متکی بر خوی و منش انسانیت و دینی خود باشد، در غیر این صورت، راه به جایی نخواهد برد.

منبع:
(۱)هفته نامه افق کویر، شماره ۱۰۳۱ مورخ ۱۴۰۱/۳/۲۹
(۲)ویکی پدیا

 

محمد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌حسین تشکری بافقی
صاحب‌امتیاز و مد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یرمسئول

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

رییس پلیس راهور شهرستان بافق بزرگترین معضل شهرستان بافق موتور سوارانی که هنوز به سن قانونی نرسیده اند

 به گزارش هفته نامه افق کویر؛ نیاز به