شنا یک رشته ای است که حتما زیر ساخت می خواهد

به گزارش هفته نامه افق کویر،شنا، مهارت یا ورزش شناور ماندن و حرکت، درون آب است. آموختن شنا، علاوه برتقویت جسم، درمواقع اضطراری و افتادن ناگهانی درون آب، زندگی انسان را نجات خواهد داد. انسان باید شنا کردن را یاد بگیرد.
هفته نامه افق کویر به سراغ یکی از فعالین این رشته رفته و با وی گفتگویی انجام داده است که در ادامه می خوانید.
افق کویر لطفا خودتان رامعرفی کنید؟
«سمیه دهقانزاده بافقی» متولد سال ۱۳۶۰ و دارای مدرک تحصیلی لیسانس هستم.
افق کویر فعالیت خودرا از چه سالی آغازکردید؟
از سال ۸۵ پس از پایان دانشگاه به عنوان نجات غریق فعالیت خود را در استخر مجموعه سنگ آهن شروع کردم. درطی این سال ها با جدیت تمام و عشق و علاقه زیاد از جان مردم محافظت می کردم تا همه با خیال راحت از ورزش شاد شنا لذت ببرند.
افق کویر: تاکنون موفق به دریافت چه مدارکی شده اید؟
درکلاس های مربیگری شنا، داوری شنا، آب درمانی و واترپلو شرکت کردم و موفق به دریافت کارت مربیگری شدم. ارتقای درجه شنا و نجات غریق با ورزش های دیگرمتفاوت است .یک ‌نجات غریق بعد ازگذشت ۶ سال باگذراندن ۶ مرحله می تواند درکلاس درجه یک شرکت کند.درسال۹۷ بنابر تستی که در استان گرفته شد به عنوان سه نجات غریق برتر استان به کلاس مدرسی نجات غریق دراصفهان اعزام شدم و مدرک مدرسی نجات غریق درجه ۳ را دریافت کردم که درشهرستان بافق اولین مدرس در رشته نجات غریق و شنا هستم و۱۳سال به عنوان نایب ریس هیئت نجات غریق فعالیت دارم.
در بخش بانوان۲۱ نفر ناجی فعال و در بخش آقایان ۷ ناجی فعال
افق کویر برای به دست آوردن موفقیت هایتان چه کارهایی انجام داده اید؟
درسال ۸۵ شهرستان بافق ۳ نجات غریق بیشتر نداشت که همچنان استخرها به دلیل نبود ناجی تعطیل می شود از همان وقت عزم خود را جزم کردم تا یک تیم شنا تشکیل بدهم. درسال۹۰ تیم شنا باشگاه سنگ آهن با حمایت باشگاه سنگ اهن تشکیل دادم و با تمرین های مستمر از رده های سنی ۶ سال شروع به کارکردیم و کلیه بچه های که به ۱۶ سال تمام می رسیدند برای شرکت درکلاس های نجات غریق که در استان تشکیل می شد معرفی می کردم و به خاطر مهارت و سطح آمادگی بدنی که داشتند موفق به دریافت کارت کمک ناجی می شدند و در سن ۱۸سالگی توانستند کارت نجات غریق درجه ۲ خود را دریافت کنند و هم اکنون در بخش بانوان ۲۱ نفر ناجی فعال داریم و ۲ ناجی بانو را برای شرکت درکلاس مربیگری درجه ۲ به استان معرفی کردم و در بخش آقایان دو نفر ناجی درجه یک و ۵ نفر ناجی درجه دو داریم و در طی حکمی از سال ۱۴۰۱به عنوان رئیس هیت نجات غریق و غواصی شهرستان بافق معرفی شدم.
افق کویر: چه دستاوردهای کسب کرده اید؟
از ابتدا به عنوان مربی شنا آموزش و پرورش در مسابقات حضور داشتیم و از هراعزامی که صورت می گرفت موفق به دریافت چند مدال طلا، نقره و برنز توسط دختران می شدیم. در رشته شنا تعدادی از بانوان بافقی در قالب تیم استان به مسابقات کشوری که در استان تهران، البرز و تبریز برگزار شد حضور داشتند و در رشته نجات غریق استان یزد هرساله یک تیم اعزام می کند که از ۵ نفر۳ نفر آنها ناجی های شهرستان بافق هستند و در بیشتر مسابقات مدال های کسب شده از آن شهرستان بافق بوده است.
در بخش آقایان دچار کمبود ناجی هستیم
افق کویر: درآینده چه هدفی دارید؟
در بخش خانم ها از نظر ناجی تکمیل هستیم؛ با این‌ حال اگر فردی علاقه داشته باشد به کلاس اعزام می کنیم. بیشتر هدف در بخش اقایان است که درحال حاضر دچار کمبود ناجی هستیم و قرار است از پسران استعداد یابی کنیم و افرادی که مهارت و آمادگی بدنی خوبی دارند توسط مربی های مجرب آموزش ببینند و به استان معرفی شوند.
بزرگترین هدفم این است که جامعه ورزش شهرستان به سمت بالا سوق پیدا کند که بتوانم شاگردهایم درکلاس های ارتقای مربیگری ببینم و درکلاس هایی که در سطح استان برگزارمی شود شرکت کنند و جامعه نجات غریق در آینده ناجیان فعال و ماهر داشته باشه و روزی برسد که وقتی دراستخر نیستم مطمن باشم کسانی که الان حافظ جان انسان ها هستند جز برترین های استان یزد هستند.
شنا یک رشته ای است که حتما زیر ساخت می خواهد
افق کویر: چه صحبتی با مسئولین دارید؟
یک شهرستان با این همه جمعیت با یک استخر قابل پوشش نیست و تلاش مضاعف درساخت استخرهای متعدد در شهرستان بافق که دخترها و پسرهایی که در کلاس نجات غریق شرکت می کنند بتوانند به کار نجات غریق به عنوان یک شغل که منبع درآمدشان باشد نگاه کنند و یک شغل دومی برایشان باشد.
استخر شنا نداریم؛ شنا یک رشته ای است که حتما زیر ساخت می خواهد تا زمانی که استخر نباشد نمی شود کار کنند؛ مانند بعضی از رشته ها شاید بتوانند در فضای باز و زمین فوتبال و هندبال و ….برگزار کنند اما شنا حتما زیر ساخت می خواهد.
افق کویر: مشکل اصلی شما چیست؟
از مسئولین تقاضا دارم که روند باز سازی استخرآهنشهر سرعت آن را بالا ببرند. در حال حاضر آموزش شنا در بخش آقایان و بانوان صبح ها برگزار می شود. رئیس هیئت شنا برنامه ریزی های انجام داده که این کار به صورت مستمر در سه ماه تابستان در صبح برگزار می شود.
افق کویر: درچه رشته های فعالیت دارید؟
در رشته هندبال کارت مربیگری دارم و در رشته آمادگی جسمانی و بدنسازی هم فعالیت دارم؛ ولی رشته اصلی که به صورت حرفه ای دنبال می کنم شنا است.
افرادی که ورزش می کنند ذهن سالم، روح شاداب و بدنی سالم تر دارند
افق کویر: شنا چه تاثیری در زندگی شما داشته است؟
تاثیرخوبی داشته است و باعث شده از بسیاری عوامل دور باشم و تمام ذهن و فکر و انگیزه ام بر این باشد که بتوانم تبلیغات کنم. افرادی که ورزش می کنند ذهن سالم، روح شاداب و بدنی سالم تر دارند و در زندگی خودم تاثیرآن را مشاهده کردم و رکن اصلی و اساسی یک انسان این است که به سلامت جسم خود توجه کند تا بتواند در آینده همسر و مادر شاداب و سرحالی در خانواده باشد، هرچه بانوان به سمت ورزش روی بیاورند ما یک‌ جامعه شاداب تری خواهیم داشت.

افسانه رنجبر|

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

صدای افق

دستگاه خود پرداز بانک ملی که در خیابان