به گزارش هفته نامه افق کویر به نقل از دنیای اقتصاد؛ به تازگی و با اتمام دوران همهگیری ویروس کرونا و تازه شدن امیدها برای ورود گردشگران خارجی، گروهی از گردشگران چینی به یزد وارد شدهاند. به اعتقاد کارشناسان، با توجه به مناسبات مطلوب میان ایران و چین و برخی کشورهای دیگر همچون روسیه، افزایش تعاملات برای ورود گردشگران چینی و روسی یکی از اقداماتی است که میتواند در رونق گردشگری استان یزد بسیار موثر باشد.
یزد میراث جهانی که همواره با عناوینی همچون شهر بادگیرها، شهر کار و کاریز و کاهگل، دارالعباده، دارالعلم و دارالعمل، حسینیه ایران، شهر دوچرخهها، شهرشیرینی، شهر قنات، قنوت و قناعت و شهر آتش و آفتاب شناخته میشود در مثلث گردشگری ایران و در کنار استانهای اصفهان و فارس، همیشه یکی از مقاصد اصلی سفر گردشگران خارجی به ایران بوده اما مشکلاتی در خصوص انتخاب یزد به عنوان مقصد اصلی این گروهها وجود دارد. درباره گردشگران چینی، سرپرست معاونت گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یزد گفت: هسته تورهای ورودی کشور چین متشکل از ۲ دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری و جمعی از فعالان حوزه اقامتی و پذیرایی با بهرهگیری از افراد مسلط به زبان چینی از سال ۹۷ فعال شده و اقدامات ارزندهای در سالهای قبل از شیوع بیماری کرونا در زمینه جذب گردشگران چینی داشته است.
هما خورشیدی افزود: این هسته هماکنون در راستای معرفی جاذبههای گردشگری کشور در زمینه ورود تور فعال است، حضور در چند نمایشگاه گردشگری در کشور چین، برگزاری تور آشناسازی، برگزاری دو نوبت جشن سال نو چینی در یزد، راهاندازی رستوران غذاهای چینی در یزد از اقدامات مهم این هسته در استان است. نکته مهم در خصوص گردشگران چینی این است که آنها همیشه به هتلهای چهار و پنج ستاره و رستورانهای خوب میروند، ماشینهای حملونقل و سفرهایشان باید لوکس و تمیز باشد ضمن آنکه اصلا خسیس نیستند، اما ولخرج هم نیستند و بجا خرج میکنند. همین نکته ظریف و مهم و مشکلات زیرساختی و نبود هتلهای چهار و پنج ستاره موجب کاهش علاقهمندی گردشگران کشور بزرگ و پرجمعیت چین و شریک بزرگ تجاری ایران شده است.
استاندار یزد نیز در خصوص وضعیت گردشگری استان و برنامهریزی برای جذب این قشر از گردشگران گفت: محل اقامتی مناسب یکی از مهمترین شاخصههای گردشگری است و هر چند اقدامات بسیار خوبی در این راستا صورت گرفته اما هنوز کافی نیست و نیازمند حرکت بیشتری در این زمینه هستیم. مهران فاطمی افزود: صنعت گردشگری یکی از بندهای مهم سند یزد نوین است و در راستای همین سند ایجاد مراکز اقامتی و هتلهای جدید در دستور کار میراث فرهنگی قرار دارد که با کمک بخش خصوصی و تسهیلات نسبت به احداث هتلهای جدید اقدام شده و ادامه خواهد داشت. وی با بیان اینکه اکنون سفر گردشگران چینی به ایران و استان یزد در حال جهش است، خاطرنشان کرد : با توجه به علاقه این گردشگران به اقامت در هتلهای چهار و پنج ستاره و کمبود این زیرساختها در تلاش هستیم در این بخش، زیرساختهای مرتبط با گردشگری را تقویت کنیم.