به گزارش هفته نامه افق کویر ، قرآن کتابی است که آغاز آن با نام خدا شروع میشود و کتابی است که بیشترین توجهش به طبیعت ، زندگی ، عزت ، قدرت ، کمال و جهاد می باشد. حفظ و تکرار آیات قرآن تأثیرات روحی و روانی زیادی در انسان می گذارد. روح انسان از نظر علمی هیچ وقت بی کار نیست ، حتی در خواب. تکرار آیات و توجه به معانی، آثار نورانی و معطر و ارزشمندی را برای او به ارمغان خواهد آورد؛ در این شماره از هفته نامه افق کویر به گفتگو با “فاطمه کرکمندی” ، حافظ کل قرآن کریم پرداختیم و وی از برکات حفظ قرآن در زندگی برای خوانندگان ما می گوید که در ادامه خواهید خواند:
افق کویر: لطفا خودتان را برای خوانندگان هفته نامه افق کویر معرفی نمایید؟
فاطمه کرکمندی ، اهل رفسنجان و ۱۷ سال سن دارم و در سال ۱۴۰۰ موفق به حفظ کل قران کریم شدم.
افق کویر: از چه سنی حفظ قرآن را شروع کردید؟
از سن کودکی سوره های کوچک جزء سی را حفظ می کردم ولی بصورت تخصصی و با هدف خاص نبود. در تابستان سال ۹۸ در طرح “رحله” که در شهرستان بافق برگزار می شد به توصیه یکی از دوستانم شرکت نمودم و به مدت ۴۰ روز در خوابگاه اقامت داشتم و شکر خدا درحفظ قرآن موفق بودم؛ ولی دوری از خانواده برایم دشوار بود. در طرح رحله سه جز از قرآن را حفظ نمودم و در آنجا زمزمه هایی شنیدم که در طرح یک ساله که در شهر “نیریز” استان فارس برگزار می شد، می توان حافظ کل قران شد. موضوع را با خانواده در میان گذاشتم و نزدیک به شش ماه طول کشید تا خانواده با این امر موافقت نمودند . برای شرکت در این طرح می بایست در طرح آزمایشی شرکت می کردم؛ که بدلیل شرایط کرونا بصورت مجازی برگزار و تنها دو هفته آخر بصورت حضوری برگزار شد. از شهریور ماه تا تیرماه سال بعد به منظور حفظ قران در شهر نیریز استان فارس حضور داشتم و به مدت یک سال مرخصی تحصیلی گرفتم .
افق کویر: چه عاملی باعث شد که به سمت حفظ قرآن گرایش پیدا کنید؟
از سن کودکی پدرم به منظور ایجاد انگیزه برای حفظ قران کریم، با هدایای کوچک مرا تشویق می نمود و مشوق اصلی من پدرم بود و دوست داشتم تغییر کنم. زمانی که در طرح رحله شرکت نمودم تغیراتی روحی و معنوی زیادی در من صورت گرفت که برایم بسیار لذت بخش بود و دوست داشتم این تغییرات مثبت در من ادامه داشته و از لحاظ معنوی و روحی رشد بیشتری داشته باشم بدین منظور در کلاس های حفظ شرکت نمودم و زمانی که حافظ کل قران شدم تمام راه ها برایم باز می شد و هر چه بیشتر وارد می شدم راه های بیشتری پیش رویم گشوده می شد. زمانی که به دوستان هم سن و سال خود نگاه می کنم به برکت قرآن تفاوت زیادی به چشم میخورد.
افق کویر: حفظ قران چه تاثیرات روحی و معنوی در زندگی شما داشته است؟
حفظ قرآن اتفاقات مثبت زیادی را در زندگی من رقم زد. با ذکر مثال، مادرم ۱۲ سال با بیماری سختی دست و پنجه نرم می کرد و بیماری وی به گونه ای بود که باید روزهای زیادی از ماه را در بیمارستان بستری بود، از خرداد سالی که حفظ قران را آغاز نمودم مادرم دیگر در بیمارستان بستری نشد و شکر خدا حالش بهبود پیداکرد. شغل پدرم کشاورزی است و محصولی که آن سال برداشت شد بی سابقه و بسیار با برکت بود. در زندگی شخصی بنده نیز تغییرات مثبت زیادی به برکت قران صورت گرفت.
افق کویر: چه توصیه ای به مسئولین و خانواده ها دارید؟
مسئولین از افراد علاقه مند به حفظ قران و کارهای فرهنگی حمایت نمایند؛ قران موجب رشد انسان شده و وی را از مادیات و چیزهای بیهوده دور می کند و متاسفانه حمایت بیشتر مسئولین را میطلبد و خانوادهها می توانند با تشویق های کوچک، فرزندانشان را ترغیب به حفظ قران نمایند.
افق کویر: از چه سنی میتوان حفظ قران را شروع نمود؟
به منظور حفظ قرآن هیچ محدودیت سنی مشخصی وجود ندارد؛ در میان حافظان، کودکی با سن دو سال و نیم و فرد پا به سن گذاشته با سن شصت و هفت سال به چشم می خورد. یک دانشمند انگلیسی دستگاهی اختراع نمود که می توانست هاله نور اطراف انسان ها را بببیند؛ و مشاهده نمود که کسانی که در حال وضو گرفتن بودند، نور زیادی اطراف آن ها را احاطه نموده بود. این دانشمند سوئیسی مسیحی که ۶۷ سال سن داشت، اسلام آورد و حافظ کل قرآن شد.
افق کویر: حفظ قرآن را چگونه آغاز نمودید؟
یک ماه اول از حفظ سه خط و پنج خط شروع شده تا به تدریج به دو صفحه برسد و هر روز هم می بایست مرور قرآن به منظور تثبیت وجود داشته باشد.
افق کویر: چه توصیه ای به افراد علاقه مند به حفظ قرآن دارید؟
توصیه بنده این است که قرآن آموز برای خود ایجاد انگیزه نماید شاید در طی حفظ ناامیدی به سراغ فرد بیاید، باید به افراد موفق در این زمینه مراجعه نمود و اگر تصمیم به حفظ کل قرآن وجود داشته باشد یک مرتبه به سراغ طرح یک ساله نرفته و می بایست از جزء های کوچک حفظ را آغاز نمود در شهرستان بافق همه موسسات قرآنی به سمت و سوی مهدکودک روی آوردند؛ که می توانستند عملکرد بهتری داشته باشند. در کشور نیجریه از ۷میلیون جمعیت یک میلیون حافظ قران وجود دارد. به فرموده رهبر انقلاب اسلامی باید ۱۰ میلیون حافظ قران داشته باشیم که تعداد حافظان خیلی کمتر از این تعداد است.
به روز رسانی اطلاعات مربیان قرآن
افق کویر: حضور مربی در حفظ قرآن چه تاثیری دارد؟
حضور مربی در حفظ قران بسیار تاثیر گذار است و مربیان می بایست اطلاعات خودشان را بروز نموده و در دوره های تربیت مربی شرکت کنند. در شهر بافق حافظ قرآن هست ولی می بایست با روش های نوین خودشان را بروز نمایند و این امر بسیار مهم است و هم چنین داشتن نظم در برگزاری کلاس ها نیز اهمیت زیادی دارد. زمانی که کلاس ها به صورت منظم تشکیل نشده و فاصله بیفتد ، موجب دلسردی قران آموز می شود .
افق کویر: چه برنامه ای برای آینده دارید؟
دوست دارم در درجه اول فرزندان قرآنی داشته باشم و یک موسسه قرآنی ایجاد نمایم و در آن روش هایی که خود در زمینه حفظ قرآن به کار گرفته ام اجرایی بشود.
افق کویر: در مورد حفظ قران جزء سی توضیحاتی بفرمایید ؟
این طرح برای خانم های خانه دار به منظور حفظ جزء سی قرآن بود که قبل از عید آغاز شد و تا اردیبهشت ماه به مدت ۳ ماه طول کشید و در این طرح خانم های خانه دار جزء سی قرآن را با هم حفظ می کردند و در مراسم اختتامیه خانواده های حافظان دعوت شدند و خیلی از کسانی که شاید حجاب نداشته نیز در کلاس شرکت نمودند یا کسانی که مشکلات زیادی در زندگی خانوادگی داشتند؛ که به گفته خودشان حفظ قرآن در زندگی شخصی آن ها تغییرات زیادی ایجاد کرده بود. طرح های قرآنی با حضور یک یا دو نفر شروع می شد و با بیست تاسی نفر ختم می شد بدین معنا که افراد کم کم به طرح جذب می شدند و این از برکت قرآن بود.