سال ۱۴۰۴ از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، سال “سرمایه گذاری برای تولید” نامیده شد. دغدغه اصلی ایشان علاوه بر مسائل دیگر در برهه کنونی بیشتر بر روی مسئله اقتصاد است.
اقتصاد “برآیند کلیه فرآیند هایی است که فرهنگ، ارزش، آموزش و سایر مسائل مبتلا به بشر را در بر می گیرد. در حقیقت “علم تخصیص بهینه به منابع محدود به خواسته های نامحدود است.(۱) اقتصاد را نمی توان از سایر موضوعاتی مانند فرهنگ، اجتماعی و سیاست جدا نمود، بلکه همه این مسایل می توانند به رشد و شکوفایی اقتصاد کمک کنند. دولتهایی که در سیاست قوی عمل کرده، مسلما از پشتوانه اقتصادی پویایی برخوردار بودند.
اهرم اقتصاد در تمامی دوران ها به عنوان یک ابزار در خدمت مقاصد حکومت ها بوده است. از این دانش در جهت پیشبرد اهداف و خواسته های خود بهره ها برده اند، دامن این علم آن قدر وسیع است که رمز شکوفایی تمدن های بشری را در بر میگیرد. تمدن های «سومر» یا اقوام «فِنیقیها» کسانی بودند که به راههای دریایی آگاهی داشته و از آن طریق با ممالک دیگر تجارت نموده و سود های حاصل را، در عمران و آبادانی کشور و سرزمین خود به کار می گرفتند.
امروزه بیش از پیش مسئله اقتصاد مهم است. مهم ترین مولفه آن تولید است و تولید هم صورت نخواهد گرفت؛ مگر اینکه زیر ساخت های آن فراهم شود. دولت به عنوان متولی حاکمیت، توانایی آن را دارد تا به سرمایه گذاران کمک کرده و با در اختیار قراردادن زمین، آب، برق، تلفن،گاز، تسیهلات و … گام اساسی را بردارد. در سالهای گذشته نهاد های مرتبط اقدام به فراهم نمودن این زیر ساخت ها نموده اند تا اینکه گامی دیگر در جهت تشویق سرمایه گذاران به تولید را محکم طی کنند.
در شهرستان بافق که یکی از قطب های معدنی کشور محسوب می شود، سرمایه گذاری از سوی مردم کمتر صورت می گیرد و به علت اشتغال مردم در بخش معادن، توقع آن است که دولت در عرصه های معدنی سرمایه گذاری کند.
موضوع دیگر این که درسال ۱۳۷۷ شهروندان بافقی، با مشارکت یکدیگر در کارخانه کاشی بافق سرمایه گذاری کردند، به امید اینکه کارخانه به بار نشسته و نه تنها سودی عاید مردم نماید؛ بلکه باعث اشتغال فرزندان آنان نیز بشود. متاسفانه این کارخانه دچار مشکل شد و هم اکنون در وضعیتی به سر می برد که سهامدارانش نمی دانند چه کاری کنند! نهادهای نظارتی هم پا درمیانی نکردند تا تکلیف این سرمایه گذاری عمومی را تعیین کنند. این نمونه کوچکی است که در شهر بافق روی داد و کام سرمایه گذاران برای تولید را تلخ نمود و اکنون با گذشت دو دهه فرجامی برای این سرمایه گذاری نیست.
امید آن که برای تحقق شعار امسال که “سرمایه گذاری برای تولید” است به صرف جذب سرمایه اکتفا نشود و تکلیف سرمایه گذاری های قبلی نیز مشخص گردد تا دل شهروندان و سرمایه گذاران بیشتر به سمت سرمایه گذاری سوق داده شود.
منبع:
(۱) ویکی پدیا
یا بدهی های رئیس رفته زیاد است یا بلند پروازی رئیس جدید
در آبادی «معدن آباد» چند ماهی است که