“حاج امین”بین مرگ و زندگی

حسام الدین نعیمی وکیل پایه یک دادگستریحسام الدین نعیمی وکیل پایه یک دادگستری

(داستان واقعی از یک پرونده وکالتی )
حدود ۱۳ سال پیش پرونده‌ای پیچیده و حساس در دادگاه انقلاب مطرح شد که وکیل تسخیری آن بودم.
در این پرونده مردی به نام حاج امین متهم شده بود که مالک و قاچاقچی صدها کیلو گرم هروئین است.
بر اساس کیفرخواست صادر شده از دادسرا، گفته می‌شد که حاج امین این مقدار زیاد مواد مخدر را به فرد دیگری سپرده تا آن را به مقصد برساند. متهم اصلی که هنگام حمل مواد دستگیر شده بود، در اظهارات خود اعلام کرد که مواد را از کسی به نام «حاج امین» اهل شهرستان خاش دریافت کرده و او را در فاصله حدود ۳۰ متری همراه با محافظانش دیده است.
مأموران در خاش تحقیق کردند و با توجه به اینکه چهار نفر به نام «حاج امین» در آن منطقه بودند و یکی از آن‌ها سابقه پرونده مواد مخدر داشت، آن فرد بازداشت و پرونده‌اش به دادسرا فرستاده شد.
وکالت تسخیری وی در دادگاه به اینجانب محول شد.
در جریان رسیدگی دادگاه، در مقام دفاع دو نکته مهم مطرح شد که موجب تردید در اتهامات شد. اول اینکه بر اساس تجربه و منطق، هیچ قاچاقچی حرفه‌ای که مالک چنین حجم زیادی از مواد مخدر است و اساسا هیچ ارتباطی با صاحب مواد ندارد ، نامش را نمی‌گوید و لو نمی‌دهد. دوم اینکه متهم اصلی در دادگاه ادعا کرد ه بود حاج امین را از فاصله ۳۰ متری دیده، در حالی که این خط تنها از فاصله بسیار نزدیک، حدود ۴ متر، قابل مشاهده بود و از فاصله بیشتر دیده نمی‌شد.
این نشان می‌داد متهم اصلی این خط بریدگی را قبلاً در مراحل رسیدگی مقدماتی در چهره حاج امین دیده و قصد داشت با این ادعا، حاج امین را به هر طریقی متهم کند.
این تناقضات و شواهد دیگر باعث شد دادگاه در نهایت اتهامات وارده را نپذیرد و حکم برائت حاج امین صادر شود.
این پرونده نشان داد در جایی که شخص بی گناه باشد حتی با صدها کیلو مواد با روشن شدن حقایق، عدالت در نهایت او را تبرئه می‌کند ولی مسلما کسی که گناهکار باشد حتی با نیم گرم مواد نیز نهایتأ محکوم میگردد.
دفاع دقیق و قضاوت منصفانه و توجه به جزئیات، باعث شد حقیقت آشکار شود و حاج امین بجای حکم اعدام تبرئه شود ، اتفاقی که امیدبخش اجرای عدالت به معنای واقعی آن است.
در پایان، حاج امین تبرئه شد و بار سنگین اتهامات از دوشش برداشته شد، اما متهم اصلی حمل مواد، بر اساس مستندات و مدارک، به حکم اعدام محکوم گردید.
کشف حقیقت ، روشنایی راهی است که حتی در تاریک‌ترین لحظات زندگی، می‌تواند مسیر درست را نمایان کند.

حسام الدین نعیمی بافقی
وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

مدیر امور ایثارگران سنگ آهن بافق خبر داد: درحال پیگیری وصدور مجوز تبدیل وضعیت فرزندان رزمندگان و جانبازان

به‌گزارش هفته‌نامه افق کویر؛ “حسین پورسلطانی”، مدیر جدید