یزد – ایرنا – مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: ۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان به کشت محصولات بهاره اختصاص یافت که این عدد نسبت به سال ۱۳۹۷، ۱۰ درصد کاهش دارد.
مهدی غیب الهی عصر پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا محدویت منابع آبی ، تدوام ۲ دهه خشکسالی و مقرون به صرفه نبودن گیاهان پر آبخواه را علت کاهش سطح زیرکشت ذکر کرد و سبزی، صیفی، گوجه فرنگی ، خربزه ، کدو ، طالبی و مجدی ، بادمجان و پیاز را به عنوان بخشی از محصول کشت بهاره نام برد.
وی پیشبینی کرد که از این میزان سطح زیرکشت ۷۰ هزار تن محصول تولید و روانه بازار مصرف شود.
وی بابیان اینکه برداشت محصول بهاره از تیر ماه آغاز می شود و تا شهریور ادامه دارد، اضافه کرد: ابرکوه یکی از قطب های عمده تولید انواع محصول کشاورزی استان یزد است .
مدیرجهاد کشاورزی ابرکوه یادآور شد: برای مدیریت برداشت و بهرهوری بهتر آب در بخش کشاورزی، با حمایت و کمکهای بلاعوض دولت چهار هزار هکتار از باغها و اراضی زراعی از سال ۱۳۷۳ تاکنون به سیستم آبیاری نوین تجهیز شده است.
غیب الهی ادامه داد: با توجه به استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی روند توسعه سیستم آبیاری نوین در شهرستان رو به رشد است، هم اکنون ۵۰۰ هکتار آبیاری نوین نیز در دست اجراست.
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه تاکید کرد: به دلیل کاهش بارندگی و وجود محدودیت در منابع آبی بسیاری از قنات های شهرستان خشک شد و طی ۴۰ سال گذشته از ۹۱ رشته به ۱۱ رشته قنات رسید.
۳۵ درصد اشتغال مردم ابرکوه وابسته به فعالیتهای کشاورزی ، دامداری و دامپروری است و هشت هزار خانوار از این طریق امرار معاش میکنند.
منابع آبی ۱۵ هزار هکتار باغها و اراضی زراعی ابرکوه ۱۴۰ میلیون مترمکعب است که ظرف ۱۰ ماه از ۶۶۲ حلقه چاه و ۱۱ رشته قنات تأمین میشود.
سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در این شهرستان تولید میشود .
مرکز شهرستان ۵۳ هزارنفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.