آیا جهرمی تاوان تفاوت نسل مدیریتی را پس می دهد؟

تهران- ایرنا- بعد از ظهر روز گذشته خبری تعجب برانگیز منتشر شد. این خبر حکایت از شکایت دو هزار نفری مردم اهواز از وزیر جوان کابینه دولت دوازدهم بود. جواد جاویدنیا معاون فضای مجازی دادستانی کل کشور اعلام کرد: در پی شکایت تعدادی از شهروندان، مدعی العموم از آذری‌جهرمی وزیر ارتباطات شکایت کرده است.

خبر کوتاه بود، اما نشان می داد جهرمی همچنان مانند گذشته تاوان اختلاف نسلش را با نسل قبلی مدیران پس می دهد، چون او طور دیگری می بیند و می اندیشد. بدون این که در شرح وظایفش آمده باشد به حوزه های مختلف ورود می کند و کار را پیش می برد.
نگران مسائل کودکان است، سر صبح از خبر آزادی یک زندانی، خوشحال می شود و برای جان گرفتن گردشگری در روستاهای دورافتاده تلاش می کند. نمونه اش همین روستای درک که برای راه اندازی اینترنت و خدمت رسانی به آن بدون وقفه تلاش کرد. جهرمی نماینده نسلی است که قرار است جوان گرایی را در نظام جمهوری اسلامی آغاز کنند. نسلی که رهبر معظم انقلاب اسلامی به استفاده از ظرفیت و استعداد آن ها بارها تاکید کرده است.
«من همیشه وقتی در بین جوان ها هستم -بخصوص جوان های نخبه- در درجه‌ی اوّل، احساس شکر می کنم؛ شکر خدای متعال؛ ما بِکُم مِن نِعمَةٍ فَمِنَ الله؛(۲) شما نعمت خدا هستید برای ما؛ عطیّه‌ی الهی برای دلسوزان نظام محسوب میشوید. برای ما -کسانی که عمر طولانی گذرانده‌اند- شما جوانها حقیقتاً یک لطف الهی و نعمت الهی هستید؛ شکر. دوّم امید؛ به آینده‌ی کشور اهمّیّت میدهیم؛ به افقی که در مقابل چشممان هست اهمّیّت میدهیم؛ شما را که انسان می بیند، امیدوار میشود به اینکه این آینده، آن‌چنان که امید و آرزو داشتیم ان‌شاءالله تحقّق پیدا خواهد کرد. جوان ها از فرصت استفاده کنید. امروز فرصت برای شما هست که بتوانید آینده‌ی کشورتان را بسازید.’
به گزارش ایرنا ، چند ساعت قبل معاون امور فضای مجازی دادستان کل کشور گفته است: حدود ۲هزار نفر از مردم اهواز و مدعی العموم از وزیر ارتباطات طرح شکایت کرده‌اند. دلیل شکایت شان نیز عدم ایجاد بستر امن و لازم برای فضای مجازی و جذب شدن جونان به گروه های تکفیری عنوان شده است. او در ادامه گفته احتمال می رود بعد از بررسی پرونده، حکم انفصال از خدمات دولتی برای وزیر صادر شود. جاویدنیا تاکید کرده در گذشته تذکرات متعددی به وزیر داده اند اما او «تمکین’ نکرده است.
ماجرا به همین جا هم ختم نشد. او علاوه بر این شکایت، به شکایت دیگر نیز اشاره کرد. «هم بسترسازی برای جاسوسی رایانه‌ای دشمنان از اطلاعات کلان مردم (بیگ دیتا) است. طبق قانون جرائم رایانه‌ای در دسترس قرار دادن این‌گونه داده‌ها سری برای بیگانگان جاسوسی رایانه‌ای محسوب می‌شود؛ بیگانگان می‌توانند با تحلیل دیتا و جاسوسی نقطه‌به‌نقطه‌ای که از شهروندان کشور ایجاد می‌شود و همچنین اطلاعاتی که برای به‌کارگیری در اغتشاشات از این اطلاعات به دست می‌آوردند نظم و امنیت کشور را به هم بزنند و این موارد مصداق دقیق جاسوسی رایانه‌ای است.
مدتی ازاین خبر گذشت که منتظری، دادستان کل کشور خطاب به آذری جهرمی وزیر ارتباطات گفت: شخص وزیر ارتباطات یک روزی باید در پیشگاه خداوند متعال جوابگو باشد که جهت پاکسازی فضای مجازی همکاری نکرده و نمی کند و مصوبات شورای عالی فضای مجازی را زیر پا می گذارد.

** این کارها وظیفه مجلس است چند دقیقه بیشتر از این خبر نگذشت که موج حمایت از وزیر جوان در فضای مجازی و صفحات توئیتر و اینستاگرام شکل گرفت.
از افراد معمولی گرفته تا شخصیت های سرشناس. قبل از این که به گوشه ای از این حمایت های مردمی از وزیر ارتباطات اشاره کنیم، یک واقعیت وجود دارد و آن این است که قوه قضاییه حقیقتا نمی تواند یک وزیر را تهدید به برکناری و انفصال از خدمت کند. نظارت برعملکرد وزیران، وظیفه ایست که مجلس آن را برعهده دارد، ضمن این که بر اساس دو اصل از اصول مرتبط با شرح وظایف ریاست جمهوری، این مقام نیز می تواند در این خصوص اعمال نفوذ کند.
بر اساس اصل۱۳۵ وزرا تا زمانی‏ که‏ عزل‏ نشده‏ اند یا بر اثر استیضاح‏ یا درخواست‏ رای‏ اعتماد، مجلس‏ به‏ آن ها رای‏ عدم‏ اعتماد نداده‏ است‏ در سمت‏ خود باقی‏ می‏ مانند. استعفای‏ هیات‏ وزیران‏ یا هر یک‏ از آنان‏ به‏ رئیس‏ جمهوری تسلیم‏ می شود و هیات‏ وزیران‏ تا تعیین‏ دولت‏ جدید به‏ وظایف‏ خود ادامه‏ خواهند داد.
رئیس‏ جمهوری می‏ تواند برای‏ وزارتخانه‏ هایی‏ که‏ وزیر ندارند حداکثر برای‏ مدت‏ سه‏ ماه‏ سرپرست‏ تعیین‏ کند. مطابق اصل۱۳۶ رئیس‏ جمهوری می‏ تواند وزرا را عزل‏ کند و در این‏ صورت‏ باید برای‏ وزیر یا وزیران‏ جدید از مجلس‏ رای‏ اعتماد بگیرد و در صورتی‏ که‏ پس‏ از ابراز اعتماد مجلس‏ به‏ دولت‏ نیمی‏ از هیات‏ وزیران‏ تغییر نماید باید مجددا از مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ برای‏ هیات‏ وزیران‏ تقاضای‏ رای‏ اعتماد کند. در نص صریح قانون نیامده که دادستانی می تواند به شکل مستقیم وزیری را برکنار کند.
در واقع سوال مهم این جا مطرح می شود که چطور وقتی کسی محاکمه نشده برای او حکم هم در نظر می گیرند؟

** هشتگ حمایت
در راستای حمایت های شکل گرفته از آذری جهرمی در فضای مجازی، محمدعلی باقری رئیس دفتر سیاسی حزب توسعه ملی ایران اسلامی نسبت به خبر منتشر شده در توئیتر خود واکنش نشان داد و نوشت: شکایت علیه وزیر ارتباطات به اتهام ایستادگی بر صیانت از شبکه های اجتماعی در فضای مجازی، سند افتخاری برای روحانی و آذری جهرمی است.پرداخت هزینه احتمالی در این زمینه، این تلاش را درخشان تر می کند. دولت با پافشاری بر اهداف و رد خواست ملت در همه عرصه ها، اعتماد عمومی را بازسازی کند.
سید مصطفی تاجزاده فعال سیاسی در دفاع جانانه ای از وزیر جوان دولت روحانی، در صفحات اینستاگرام و توییتر خود نوشت: ‘دادستان کل کشور: شخص وزیر ارتباطات باید پاسخگو باشد. با دستور موکد رهبری مقابله می کند.’ اگر رهبر درباره فیلترینگ اینستاگرام دستور خاص و موکدی داده، آن را برای اطلاع ملت منتشر کنید. در غیر این صورت استبداد و بگیر و ببند را به نام دستور موکد رهبر توجیه نکنید.
امیر تنها در حمایت از وزیر ارتباطات در توئیتر خود نوشت: عادت داریم که هر کس که یک مقدار بخواهد برای مردم کار کند، خیلی زود برایش پرونده سازی می کنیم. آذری جهرمی در همین مدت فقط و فقط تلاشش خدمت در حوزه تخصصی خودش بود که حسودان و تنگ نظران نتوانستند این محبوبیت ناشی از خدمت رسانی را ببینند.
فرید مدرسی روزنامه نگار نیز نوشت: جناب محمد جعفر منتظری دادستان محترم کل کشور، حمله این گونه به آذری جهرمی وزیر دولت جمهوری اسلامی ایران به صلاح نظام نیست و دوقطبی درون حاکمیت را تشدید می کند و با منویات رهبری در تضاد است. اهم و مهم بفرمایید. اجازه دهید فضا بری سکان دار جدید قوه قضاییه آرام باشد.
‏‎محمد نوری دبیر سیاسی سابق روزنامه ایران نوشت: آذری جهرمی پیش از دستگاه با ‎قدرت موازی در عرصه ‎اینترنت و فناوری دچارچالش شد.
وقتی که پروژه آنها در «پیام رسانهای داخلی’ ناکام ماند و دستور حمله به وزیر در صدا و سیما و نماز جمعه مشهد صادر شد، بعد ازاین وزیر، رانت فروش vpnها و گروه سودجویان از فیلترینگ را فاش کرد.

** هموطنان اهوازی: شکایتی از جهرمی نداریم
در همین راستا تعدادی از هموطنان اهوازی در حساب کاربری توییتر خود نوشته اند ما شکایتی از جهرمی نداریم و شکایت اصلی ما به فیلترینگ است.
این هموطنان در حالت ترند کردن هشتگ # اهوازی_جهرمی هستند.
کاربر دیگری از الان عرصه فناوری که در نمایشگاهی با جهرمی روبه‌رو شده در این خصوص نوشته است: در دیدار اخیری که با ‎#آذری_جهرمی داشتم نکته ای جالب، توجهم را جلب کرد. وزیر جوان کابینه دستانم را به گرمی فشرد و من با لبخندی به ایشان گفتم پشت سر شما دو نسل ایستاده است. به همین محکمی و گرمی! حالا هم پشت سرتان ایستاده ایم آقای وزیر!

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

صدای افق

کاشت ناخن در بافق زیاد شده است به