کارآفرین ۳۲ ساله با تولید نان بستنی در ماه ۹ میلیون تومان درآمد دارد که کار خود را از کارگری در یک کارگاه تولید نان بستنی آغاز کرد و بعد از گذشت یک سال با خرید دستگاه ساده و سنتی تولید را آغاز کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، یکی از لذتبخشترین میان وعدههایی که در تابستان و ایام گرم سال طرفدارانش بیشتر هم میشود، بستنی است. بستنی یکی از عالیترین منابع انرژی است. کلسیم و فسفر که در شیر بستنی موجود است، برای سلامت استخوانها و دندانها مفید است. ایمان نظری که در مدت کوتاهی موفق شده از یک کارگاه کوچک و سنتی در منزل به یکی تولیدکنندگان نان بستنی تبدیل شود. وی در حال حاضر برای بیش از ۱۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است.
وی متولد ۱۳۶۶ است دارای مدرک فوقدیپلم و از سال ۱۳۹۲ بهعنوان یک کارگر ساده در یک کارگاه تولید نان بستنی مشغول به فعالیت شد و بعد از گذشت یک سال با خرید دستگاه ساده و سنتی به مبلغ ۵٫۳ میلیون تومان در منزل کار خود را شروع کرد.
این شغل تخصص خاصی را نمیخواهد. من در ابتدا تخصص خاصی را نداشتم. زمانی که بهصورت کارگر در کارگاه مشغول به کار بودم درآمد چندانی نداشتم که باراهنمایی یکی از دوستانم و با توکل بر خدا کار خود را شروع کردم.
انجام این کار بصورت سنتی در منزل در ابتدا خوب بود ولی من را راضی نمیکرد. تولید نان بستنی به این شکل بسیار ساده است ولی زحمت زیادی را میطلبد. دو سال به همین منوال سپری شد. در طول این دو سال کارگاهمان پیشرفت خوبی کرد و ما موفق شدیم تعداد دستگاهها و نفرات را افزایش دهیم ولی با بازاریابی خوبی که انجام داده بودیم تولیدات ما جوابگوی نیاز بازار نبود.
بعد از تحقیق و پرسوجو در خصوص دستگاههای نیمهصنعتی تولید نان بستنی بهنوعی برخوردیم که نیاز ما را تأمین میکرد ولی هزینه لازم جهت تهیه آن نداشتیم. پس از مطلع شدن از حمایتهای بسیج سازندگی از کارگاههای صنایع تبدیلی به آنها مراجعه نمودم، پس از موافقت با این طرح، بنده را به بانک جهت گرفتن وام معرفی نمودند و پس از اخذ وام توانستیم دستگاه موردنظر را خریداری کنیم.
در ابتدا خودم محصول را برای فروش به درب بستنیفروشیها میبردم ولی رفتهرفته تقاضاها بسیار زیاد شد و ما قادر به تأمین نیاز آنها نبودیم به همین جهت نوبتهای کاری را افزایش دادیم بهنحویکه در حال حاضر کارگاه ما بصورت سه شیفت کار میکند و در حال حاضر عمدهفروش ما به فروشگاههای پخش عمدهی این محصول است و بهغیراز روزهای تعطیل کارگاه بصورت شبانهروزی در حال فعالیت است و برای هر نوبت دو کارگر بصورت مستقیم مشغول به کار هستند.
مواد لازم جهت تولید این نان آرد، شکر و روغن و شیر سویا (لیسی تین) که با نسبتهای مشخص باهم مخلوط و پس از ریختن در غالبهای مخصوص و قرار دادن در دستگاه مخصوص این کار به نان بستنی تبدیل میشود.
سودی معادل ۳۲۰ هزار تومان در روز از هر کیسه۵۰ کیلویی آرد ۴ هزار نان بستنی به دست میآید که در ۲۰ جعبه ۲۰۰ عددی بستهبندی میکنیم و هر جعبه را به مبلغ ۲۰ هزار تومان به فروش میرسانیم.
کارگاه ما در هرروز ۸ هزار نان بستنی تولید میکند که فروشی معادل ۶۴۰ هزار تومان به دست میآید که باکم کردن هزینهها ازجمله خرید آرد و دست مزد کارگر و سودی معادل ۳۲۰ هزار تومان در هرروز به دست میآید.
شخصی که تازه میخواهد تازهوارد این کار شود با آوردهای کمتر از ۷ میلیون تومان میتواند با خرید یک دستگاه سنتی و دستی کار را شروع کند و با ۶الی ۷ ساعت کار در روز میتواند درآمدی معادل ۲میلیون تومان در ماه داشته باشد.
در استان بهغیراز کارگاه ما فقط دو کارگاه در این عرصه فعالیت میکنند و بازار این محصول در استان خوزستان بهطور کامل در اختیار تولیدکنندگانی است که خارج از استان فعالیت میکنند
برای اینکه به این مرحله برسم تلاش زیادی کردم در این راه خانوادهام پشت من ایستادند و از من حمایت کردند تا من توانستیم در مدت ۲ الی ۳ سال جواب تمام سختیهایم را بگیرم. بااینکه بیش از یکسال نیست که از تأسیس این کارگاه نیمهصنعتی میگذرد، من از کارم راضی هستم و قصد دارم تا چند ماه آینده کارگاه دوم را نیز راهاندازی نمایم که در این کارگاه نوعی دیگر از نان بستنی را تولید خواهیم کرد و چند وقتی است که نیز محصولاتمان را با برند آریانا به بازار عرضه کرده ایم.