تا به حال از هل در مواد غذایی خود استفاده کرده اید؟ اصلا میدانید هل چه طعمی دارد؟ شاید با خود بگویید هل چیست؟ هل که در اغلب موارد به آن ملکه ادویهها نیز گفته میشود یکی از رایجترین ادویههایی است که در خانه هندیها یافت میشود.
دانههای هل طعم گرم و بسیار خوشبویی دارند و همین امر باعث میشود استفاده از آنها طعم مطبوع، منحصر به فرد و شیرینی را به مواد غذایی یا نوشیدنیها ببخشد.
این ادویه به طور گستردهای برای تسکین مشکلات گوارشی و کمک به هضم و بهبود بوی دهان مورد استفاده قرار میگیرد. بیشتر زنان و مردان هندی برای حفظ تازگی بوی دهان خود از هل به جای نعناع استفاده میکنند.
خوب همانطور که میدانید سه نوع هل در بازار به فروش میرسد: هل سبز، هل سیاه و هل ماداگاسکار.
بیشتر دستورات تهیه مواد غذایی از هل سبز استفاده میکنند. به طور کلی این گزینه گرانتر از سایر ادویه هاست، اما زیاد نگران نباشید شما میتوانید از آن به خوبی استفاده کنید. هل یکی از موادی است که مواد شیمیایی گیاهی بسیار قدرتمندی در خود دارد و سرشار از منگنز است. منگنز یکی از مواد معدنی است که به بدن کمک میکند بافتهای همبند، استخوانها و هورمونهای جنسی را تشکیل دهد.
این ماده همچنین برای عملکرد طبیعی اعصاب و مغز ضروری است و نقش مهمی در متابولیسم کربوهیدرات ها، متابولیسم چربی، جذب کلسیم و تنظیم سطح قند خون بازی میکند. تنها یک قاشق غذاخوری از هل میتوانید ۸۰ درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز را تامین نماید.
هل واقعا یکی از ادویههای شگفت انگیز پزشکی است و حتی میتواند درمان طبیعی برای سرطان و دیابت باشد. شرط میبندم بعد از خواندن این مقاله هل را برای همیشه در سبد غذایی خود قرار خواهید داد.
ارزش تغذیهای هل:
هل متعلق به خانواده زنجبیل هاست. یک قاشق غذاخوری از آن در برگیرنده موارد زیر خواهد بود:
◾۱۸ کالری
◾۴ گرم کربوهیدرات
◾۶ گرم پروتئین
◾۴ گرم چربی
◾۶ گرم فیبر
◾۶ میلی گرم منگنز
◾۸ میلی گرم آهن
◾۱۳ میلی گرم منیزیم (۳.۳ درصد از نیاز روزانه بدن)
◾۴ میلی گرم روی (۲.۷ درصد از نیاز روزانه بدن)
◾۲۲ میلی گرم کلسیم (۲.۲ درصد از نیاز روزانه بدن)
◾۶۵ میلی گرم پتاسیم (۱.۹ درصد از نیاز روزانه بدن)
◾۱۰ میلی گرم فسفر (۱ درصد از نیاز روزانه بدن)
۷ خاصیت درمانی هل
هل میتواند به درمان شرایط معمولی و نیز بیماریهای حاد و جدی کمک کند. این موارد عبارت است از:
۱. هل برای رفع بوی بد دهان
هل یکی از درمانهای خانگی موثر برای بهبود بوی بد دهان است. جویدن دانههای هل میتواند هرگونه بوی بدی که از دهان بیرون میاید را نابود کند. حتی بعضی از آدامسها از هل برای بهبود بوی بد دهان استفاده میکنند.
۲. کرم خوردگی دندان ها:
هل نه تنها میتواند باکتریهایی که باعث ایجاد بوی بد در دهان شده اند را نابود سازد بلکه قادر است از توسعه کرم خوردگی دندان پیشگیری کند و حتی کرم خوردگی و تخریب دندانها را معکوس نماید. این ماده همه مزایای پاک کنندگی آدامس را دارد و معایب آن همچون چسبندگی را در خود ندارد.
۳. هل و سرطان:
تحقیقات نشان میدهد زمانی که صحبت از سرطان به میان میآید هل پتانسل مبارزه با آن را دارد.
مطالعات حیوانی نشان میدهد هل به عنوان عامل پیشگیری عمل میکند یا اینکه میتواند برای به تاخیر انداختن، مهار کردن یا برعکس نمودن تشکیل سرطان عمل کند.
به طور کلی مواد شیمیایی گیاهی موجود در هل همچون cineole و لیمونن میتواند نقش محافظتی در برابر پیشرفت سرطان داشته باشد.
۴. فشار خون:
هل میتواند به کاهش فشار خون در افراد که یک نکته کلیدی برای حفظ سلامت قلب و کلیه هاست کمک کند. یکی از مطالعات انجام شده حدود ۲۰ نفر از افرادی که به تازگی با پرفشاری خون مرحله اول شناسایی شده بودند را مورد بررسی قرار داد. در این مطالعه سه گرم از پودر هل هر روز در دوز تقسیم بندی شده برای ۱۲ هفته مورد استفاده قرار گرفت. نتایج حاصل از آن عالی بود.
هل نه تنها به افراد کمک کرده بود فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و فشار خون میانگین خود را کاهش دهند بلکه وضعیت آنتی اکسیدانها را تا ۹۰ درصد بیشتر کرده بود.
۵. خاصیت هل برای کنترل دیابت:
همانطور که در قسمتهای قبلی مقاله نیز ذکر کردیم هل سرشار از منگنز است و همین امر باعث میشود این ماده یک انتخاب عالی برای افراد دیابتی و افرادی که با مشکلات مرتبط با قند خون دست و پنجه نرم میکنند باشد.
تحقیقات انجام شده نشان میدهد افرادی که با دیابت شناسایی میشوند معمولا سطح منگنز اندکی دارند. هنوز معلوم نیست وجود دیابت باعث کاهش سطح منگنز میشود یا اینکه سطح پایین منگنز در چنین شرایطی دخیل است یا خیر.
به هر حال، اضافه کرد منگنز به رژیم غذایی ایده هوشمندانهای برای دیابتی هاست به همین خاطر است که شما باید از این ادویه به عنوان بخشی از رژیم غذایی دیابتی خود استفاده کنید.
۶. سلامت سیستم گوارش با مصرف هل:
هل یک درمان سنتی در طب چینی و آئوردایی است که میتوان از آن برای بهبود مشکلات گوارش همچون درد شکم استفاده کرد، اما علم نیز از این موضوع پشتیبانی میکند.
مطالعات نشان میدهد هل زمانی که صحبت از کمک به حل مشکلات گوارشی به میان میآید رتبه بالاتری نسبت به سایر ادویهها خواهد داشت.
عصاره متانولی از ادویهها یکی از مواردی است که میتواند در کنترل اختلالات معدی رودهای همچون اسیدیته، گاز، گرفتگی شکمی و نفخ مفید باشد.
مطالعات نشان میدهد هل خاصیت محافظت کنندگی از معده را دارد و به بهبود زخم معده کمک میکند.
۷. خواص هل برای آسم:
هل میتواند افرادی که با مشکلات تنفسی همچون آسم روبرو هستند را هم بهبود ببخشد.
یکی از مطالعات انجام شده بر روی مدلهای حیوانی نشان میدهد ادویهها مانع از اثرات برونشیتی میشوند. این موضوع بدین معنی است که چنین موادی میتواند مقاومت مسیرهای هوایی را کاهش دهد و جریان هوا در ریهها را بیشتر نماید.
اساسا، هل میتواند نفس کشیدن را راحتتر کند. این موضوع برای افرادی که از آسم و سایر مشکلات تنفسی همچون تنگی نفس رنج میبرند بسیار مهم است.
دستور پختهای حاوی هل و کاربردها:
هل در عطاریها و فروشگاههای معتبر به فروش میرسد که بهتر است آن را به همراه پوست بیرونی اش خریداری کنید. مزایای این نوع هل این است که برای مدت زمان طولانی تری تازه میماند و بسیار قدرتمند است. این ادویه را میتوان برای سالها به همین شکل ذخیره کرد و بعدها به صورت خمیر یا پودر در آورد.
همانطور که قبلا نیز بیان کردیم سه نوع هل وجود دارد: هل سبز، سیاه و ماداگاسکار
بیشتر دستورات پخت از هل سبز استفاده میکنند. این نوع هل بوی قوی تری دارد و کمی شیرین است. هل با کیفیت ممکن است کمی گران باشد، اما همانند سایر ادویهها شما برای تهیه مواد غذایی تنها به چند قاشق چایخوری یا حتی کمتر از آن نیاز خواهید داشت. به همین خاطر بعد از خرید هل میتوانید مدت زمان بیشتری از آن استفاده کنید.
شما میتوانید آن را به طور کامل مورد استفاده قرار دهید یا در آب و سایر مایعات بریزید تا چای و نوشیدنی از آن تهیه کنید.
دانهها را میتوان از پوسته بیرونی درآورد و خرد کرد. این دانهها را برای طعم بخشی بهتر میتوان به مواد غذایی و نوشیدنیها اضافه کرد.
این ادویه با ادویههای دیگری همچون دارچین، وانیل، بادام، زنجبیل، میخک، نارگیل و رز همخوانی خوبی دارد.
این ادویه باعث میشود با ترکیب با چنین ادویههایی طعم خوبی ایجاد شود. همانطور که میدانید هل بخش اصلی رژیم غذایی هندی است و در چای آنها نیز مورد استفاده قرار میگیرد. شما میتوانید از این ادویه محبوب در سوپ ها، انواع نان ها، شیرینیهایی همچون پودینگ، کیک، پنکیک و پای استفاده کنید.
هل ادویه عالی برای استفاده در مایعات داغی همچون چای نعناع و چای سبز یا اسموتیهای سرد است. میتوانید از هل در چای گیاهی chai نیز استفاده کنید.
عوارض احتمالی در مورد هل:
هل زمانی که از طریق دهان در مقادیر معمول مصرف میشود میتواند برای بیشتر افراد امن باشد.
عوارض جانبی رایج و خاصی برای این ادویه زمانی که به طور طبیعی مصرف میشود گزارش نشده است. اگر سنگ کیسه صفرا دارید، نباید از هل به عنوان دارو استفاده کنید. دانههای آن ممکن است درد را در این شرایط بدتر کند.
امنیت دارویی این ادویه برای زنان باردار و شیرده هنوز مشخص نیست. اگر باردار هستید یا به کودک خود شیر میدهید بهتر است از مقادیر کم هل در مواد غذایی استفاده کنید.
منبع: سلامت