به گزارش ایسنا، دکتر سید عادل جاهد با اشاره به بیماران مبتلا به مشکلات تیروئیدی و وضعیت آنها در شرایط شیوع کرونا، گفت: اگر تیروئید تحت کنترل باشد، کرونا و تیروئید رابطه مهمینمیتوانند با یکدیگر داشته باشند.
وی با بیان اینکه اگر تیروئید کم کار و پرکار تحت کنترل نباشد میتواند روی همه بیماریها اثرگذار باشد، افزود: اگر تیروئید کسانی که به ویروس کووید-۱۹ مبتلا میشوند، کنترل نشود شرایط برای آنها به نسبت دیگر بیماران بدتر خواهد بود، اما اگر بیماری کنترل و فرد داروهای خود را به موقع مصرف کند جای نگرانی وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه داروی بیماران تیروئیدی نباید به دلیل ترس از کرونا تغییری پیدا کند، افزود: داروی این بیماران نباید قطع، کم و یا زیاد شود، بلکه باید دارو را به همان میزان که پزشک برای آنها تجویز کرده، مصرف کنند.
جاهد درباره نکات و دستورالعمل هایی که بیماران تیروئیدی باید رعایت کنند، گفت: این افراد باید به موقع داروهای خود را مصرف کنند. همچنین بدن این افراد نباید کم آب باشد. فردی که بیماری تیروئید دارد اگر به کووید- ۱۹ هم مبتلا شود، حتی در صورت شدید بودن بیماری و داشتن تهوع و استفراغ، نباید استفاده از داروی تیروئید را متوقف کند. این بیماران باید تحت نظر پزشک معالج خود نسبت به کنترل بیماری اقدام کنند.
این فوق تخصص بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم با اشاره به اینکه بیماران تیروئیدی به طور معمول باید صبح ناشتا داروی خود را مصرف کنند، ادامه داد: تعدادی از بیماران نیز آخر شب داروی تیروئید را مصرف میکنند. البته همه این موارد بستگی به تشخیص پزشک معالج دارد. باید توجه کرد که داروی تیروئید هیچ ارتباطی به وجود ویروس کرونا ندارد؛ چراکه غده تیروئید یک هورمون است و باید به صورت صحیح درمان شود
بنابر اعلام روابط عمومی سامانه ۴۰۳۰، جاهد همچنین گفت: اگر ابتلا به کرونا سبب شود که مصرف دارو برای بیماران تیروئیدی سخت شود، این افراد باید با مشورت با پزشک خود نسبت به مصرف دارو اقدام کنند