خسارت های جانی جبران ناپذیر با ورود به استخر های ممنوع

به گزارش هفته نامه افق کویر، در گفتگویی کوتاه ” کمال کریمی” رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بافق به سوالات خبرنگارما، پاسخ داد:
افق کویر در مورد پهنه ورودی شهر بافق به یزد که برای تثبیت شن های روان احداث گردیده توضیح دهید؟
با توجه به دهه اول انقلاب و به دلیل ورود ریزگرد ها و تثبیت شن های روان به داخل جاده و شهر، یک پهنه با درخت گز و تاغ در آن منطقه کاشته شد. و به علت بالا بودن سطح آب زیر زمینی درختانی از نوع گزشاهی در نظر گرفته و کاشته شد. اکنون؛ پهنه موجود است و به عنوان منطقه جنگل کاری و ممنوعه شهرستان حساب می شود.

افق کویر آیا امکان دارد؛ مانند سال۱۳۷۹-۱۳۷۰ کشت درخت گز در نواحی رودخانه شور صورت بگیرد؟
در سال گذشته در آن منطقه ۱۰۰ هکتار واکاری و درخت های تاغ (به کاشت دوباره بذر یا نشا یا نهال در قسمت هایی از زمین که به تعداد کافی گیاه در آن سبز نشده است جهت ایجاد تراکم واکاری می گویند) کشت شد. و این کشت ها در بالای سر مرکز تحقیقات شتر قرار دارد. مراقبت یکی از ضروریات حفاظت از جاده بافق به یزد است.

افق کویر آیا اداره منابع طبیعی در واگذاری اراضی جهت ساخت مسکن و جهت جلوگیری افزایش بی رویه قیمت می تواند اقدامی نماید؟
منابع طبیعی مستقیم نمی تواند اقدام نماید. دو دستگاه دیگر در ساخت مسکن داخل شهر و روستاها متولی کار هستند. اداره منابع طبیعی باید برای واگذاری زمین در بحث بنیاد مسکن ضوابطی انجام دهد و حتی ادارات آب، برق، گاز و فرمانداری هم اظهار نظر کنند.

افق کویر در خصوص هزینه ای که از گله داران جهت چرای گوسفندان دریافت می شود، توضیح دهید؟
با توجه به اینکه مراتع و جنگل‌ها جزء انفال حساب می‌شود و یک حقوق عرفی دارد. و افرادی که منفعت می برند باید عوارض پرداخت کنند. عوارض چرا به ازای هر ۶ماه مبلغ هفت هزار ریال می باشد. این مبلغ به خزانه کشور واریز و مصرف عموم استفاده می‌شود.

افق کویر استخر ذخیره آب منطقه کشت بیابان زدایی، باعث مرگ چند نفر شده است. در این خصوص چه اقدامی انجام گرفته است؟
اين اداره اقدام به نصب چهار فقره تابلو هشدار دهنده در اطراف استخر ذخيره آب در منطقه عمليات كشت بيابان زدايي گودگوار بافق با عنوان “خطر غرق شدن، برق گرفتگي، شنا و ورود ممنوع ” نموده، ورود افراد به استخر ممنوع بوده و هرگونه سهل انگاری و بی توجهی افراد در نادیده گرفتن هشدارها در این مکان، موجب غرق شدگی، برق گرفتگي و بروز خسارت‌های جانی جبران ناپذیری خواهد شد.

سارا شفیعی|

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

احداث مجتمع دام شیرده، تحولی نوین در عرصه دامداری شهر

به گزارش هفته نامه افق کویر؛ دامپزشکی شاخه‌ای