کشاورز نمونه استانی : مسئولین حمایت بیشتری از کشاورز داشته باشند

به گزارش هفته نامه افق کویر، کاشت نخل یا ایجاد نخلستان در مناطق گرمســـیری رونق دارد ساختار مقاوم فیزیولوژیکـی این گیاه در برابر شوری، گرما و خشکـــــی محیط باعث سازگاری آن شده است. خرما یکی از مقدس ترین و قدیمی ترین درختان میوه شناخته شده بـــرای انسان می باشد. شرایط آب و هوایی و اقلیمی شهرستان بافق، کشاورزان این خطه از کویر را به کاشت درخت خرما سوق داده است. یکی از کشاورزان بافقی در جنگ با بی آبی و گرمای سوزان کویر موفق به کاشت ۱۲۰۰ نفر نخل خرما گردیده است و از این مزرعه محصولات مرغوبی برداشت می کند همین امر سبب گردید تا در سال ۱۳۹۸ به عنوان نمونه استانی برگزیده شود. خبرنگار هفته نامه افق کویر با حضور در مزرعه شهید باقریان گفتگویی با وی انجام داده است.
افق کویر: لطفاً خودتان را معرفی نمایید:
حاج احمد باقریان، جانباز دفاع مقدس و باز نشسته سپاه می باشم. قبل از رفتن به جبهه نیز کار کشاورزی انجام می دادم، ولی پس از جنگ به صورت جدی در این زمینه فعالیت خود را آغاز نمودم.
افق کویر: به نظر شما چگونه شد که به عنوان نمونه استانی انتخاب شدید؟
همانطور که در زمان دفاع مقدس با حضور در جبهه علیه ظلم و ستم جنگیدم پس از جنگ نیز با کویر خشک و بی آب و علف مبارزه کردم و موفق شدم ۱۱ هکتار از این خطه کویری را زیر بار پسته و خرما ببرم؛ حدود ۳۵ سال است در این زمینه فعالیت دارم.
افق کویر: چگونه شد که به کاشت نخل روی آوردید؟
حدود ۳۰ سال پیش از طریق مدیریت جهاد کشاورزی متوجه شدم که نخل های اصلاح شده برای کشت مناسب تر است. از همان زمان نخل ها را با دستان خودم به کمک خانواده کشت کردم؛ بدون اینکه کارگر بگیرم تا به امروز ۱۲۰۰ نخل پرورش دادم.
افق کویر: به نظر شما مشکلات نخل داران شهرستان بافق چیست؟
با کمبود آب روبرو هستیم. به همه چاه های کشاورزی ۲۰ لیتر بر ثانیه آب اختصاص یافته، ولی به چاه شهید باقریان ۱۷ لیتر بر ثانیه؛ فرصت را مغتنم شمرده از مسئولین درخواست دارم در این زمینه تجدید نظر نمایند.
افق کویر: برای برداشت خرما از کارگر کمک می گیرید یا خیر؟
همه کارهای نخلستان را خودم به همراه همسر و فرزندانم انجام می دهم. نخلستان به نام آقا “علی بن ابی طالب(ع)” است و از آنجایی که بیشتر کارگرها مهاجر و غیربومی هستند از آنها در امر کشاورزی استفاده نمی کنم.
افق کویر: فروش محصولات به چه شکل است؟
چون برای برداشت از کارگر استفاده نمی کنم محصولات مشتری مخصوص به خود را دارد. با این وجود به دلیل نبود سردخانه در شهرستان مجبور هستیم محصولات را روزانه به فروش برسانیم؛ درحالیکه هنگام برداشت محصول، بازار اشباع بوده و کشاورز در این زمینه ضرر و زیان زیادی را متحمل می شود؛ حدود ۲۰۰ بسته خرما داخل مغازه برای فروش گذاشتم؛ اگر طی چند روز آن را نفروشم همه محصولات خراب می شود.
افق کویر: آیا تا به حال در زمینه فعالیتان با شکست هم روبرو شدید؟
خیر، تا به حال از کارم راضی بودم.
افق کویر: آیا فرزندانتان علاقه به کشاورزی دارند؟
هرشش فرزندم، دختر هستند که با همکاری آنها و همسرانشان این نخلستان را اداره می کنم.
افق کویر: بازار فروش در خارج از شهرستان ندارید؟
برای خرید محصول با ما تماس گرفته می شود، ولی امکانات برای حمل خرما به شهرهای دیگر را نداریم؛ قبلا ًسردخانه ای در بافق تأسیس شد و تسهیلات کم بهره ای هم به آن تعلق گرفت، ولی برای کشاورز هیچ فایده ای نداشت؛ در نهایت همه وسایل سردخانه را به قیمت آزاد فروختن و فقط ساختمان آن در شهرک صنعتی مبارکه باقیمانده است.
افق کویر: چند سال پیش گفتگویی با مؤسس سردخانه شهرک صنعتی مبارکه انجام شد؛ وی معترض بود که از جانب کشاورزان حمایت نشده است؟
آن زمان شخصاً یک تُن خرما داشتم، ولی در حال حاضر ۴۰ تُن خرما دارم. آن زمان نخلها تازه به بار نشسته بود و صبر بیشتری را می طلبید.

افق کویر: آیا محصولات شما بیمه است؟
امسال در آمد مناسبی نداشتیم به همین منظور گزینه کمتر را هنگام بیمه محصولات انتخاب کردم؛ هرچند محصولات بیش از این مقدار خرابی داشته است.
افق کویر: چرا محصول امسال کیفیت سال قبل را ندارد؟
چون نخل ها دیر زایمان کردند.
افق کویر: در آمد حاصل از کشاورزی را کجا سرمایه گذاری می کنید؟
در آمد حاصل از کشاورزی را برای توسعه زمین‌های کشاورزی و بالابردن کیفیت محصولات به کار می برم.
افق کویر: آیا برای فرآوری خرما، محصول خود را به کارخانه های فرآوری می فروشید؟
سال گذشته محصول خود را به یکی از کارخانه های فرآوری خرما در شهرستان فروختم، ولی خرمای درختان را برداشت نکرد و باعث شد تا ۵ سال به نخل‌ها ضرر برساند. به خاطر عدم برداشت خرما درختان دچار آفت شده است و خوشه ای که ۳۰ کیلو خرما دارد؛ فقط یک کیلو آن قابل برداشت می باشد.
افق کویر: چه صحبتی با مسئولین دارید؟
* باتوجه به اینکه ۱۲۰۰ نفر نخل دارم و همگی به بار نشسته، نیازمند سردخانه هستم به همین منظور مجوز سردخانه در کنار مزرعه را گرفتم، ولی برای گرفتن مجوز برق با مشکل روبرو شدم، حتی نامه ای به مسئولین نوشته و از آنها درخواست کردم حدود ۱۲۰ میلیون تومان تسهیلات کم بهره برای هزینه برق مساعدت کنند؛ اما تا به حال هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
* علاوه بر این، راه دسترسی به نخلستان خاکی هست و حدود ۲۰ تن خرما داخل نخل ها می باشد؛ منتها امکان دارد برداشت امسال ۵ تن بیشتر نباشد، چون خاک گرفته و دچار آفت کنه شده است؛ البته مسئولین جهاد کشاورزی قول ماسه ریزی را دادند؛ امیدوارم هر چه زودتر این کار انجام شود.
* از مدیریت جهاد کشاورزی درخواست دارم برای لوله گذاری چاه های کشاورزی لوله ها را تحویل کشاورز بدهند تا کارهایی از قبیل حفر کانال و نصب آن را خودشان انجام بدهند؛ از این طریق هزینه کمتری کشاورز باید پرداخت نماید.
* برخی از افراد زمین‌های کشاورزی را خریداری می کنند نه به قصد کشاورزی؛ بلکه به قصد اینکه چند سال دیگر زمین را با قیمت بیش تری بفروشند. از مسئولین امر درخواست دارم در این زمینه نیز ورود و از کشاورز حمایت کنند.

اکرم عباسی- حدیثه امیریان|

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

احداث مجتمع دام شیرده، تحولی نوین در عرصه دامداری شهر

به گزارش هفته نامه افق کویر؛ دامپزشکی شاخه‌ای