به گزارش هفته نامه افق کویر، هرساله با فرا رسیدن روز دانشجو، دانشگاه های مختلف سراسر کشور میزبان برنامه های متنوعی هستند تا این روز را برای دانشجویان و دانشگاهیان گرامی دارند. از مناظرات چهره های مختلف سیاسی گرفته تا تریبون های آزادی که برای حرف های ناگفته دانشجویان مهیا شده، همه و همه تنها مختص ۱۶ آذر روز دانشجو است و امسال بخاطر ویروس کووید۱۹ از همین نعمت محرومند. در این باره خبرنگارما؛ گفتگویی با تنی چند از دانشجویان انجام داده است که در ادامه می خوانید.
دانشجویی که تمایل به معرفی خود نداشت در خصوص مشکلات کلاس آنلاین گفت: در زمان برگزاری کلاس ها تصویر یا صدای استاد را نداریم که باعث خستگی و ترک از کلاس می شود.
دانشجوی ترم آخر پیام نور در رابطه با معایب کلاس های مجازی گفت: صدا زیاد قطع و وصل می شود و زمانی برقراری صدا هم مانند شنیدن از ته چاه می باشد.
وی افزود: شاید برخی دانشجویان اینترنت لازم برای شرکت در کلاس ها را نداشته و به ما اینترنت رایگان تعلق نگرفته است.
بانوی دانشجوی بافقی بیان داشت: در برنامه کانکت که متعلق به دانشجویان پیام نور است مشکل ضبط شدن صدا وجود دارد. اما تایپ و گفتگو خوب بوده و فقط باید انگلیسی تایپ شود.
وی گفت:از ترم اول یک استاد با ما همراه است که اصلا درس نمی دهد و میگوید باید خودمان بخوانیم تا یاد بگیریم. واحدهای عملی سخت است ولی در کل کلاس ها خوب می باشد و استاد ها زیاد سخت نمی گیرند.
در ادامه دانشجویی اهل یزد گفت: من در همین دانشگاه یزد درس می خوانم و آموزش مجازی برای من که منزلم با دانشگاه فاصله زیادی دارد بسیار خوب بوده و دیگر نباید هفته ای ۳ الی ۴ بار با بنزین گران مسافت دانشگاه را طی کنم.
وی بیان داشت: سیم کارت دانشجویی ماهیانه دو گیگ تهیه نمودم و برای سه ماه مبلغ ۱۵۰ هزارتومان پرداختم.
وی ادامه داد: برخی از دانشجویان که در دانشگاه شهرستان ها در حال تحصیل هستند گلایمند از این بودند که چرا به آنها سیم کارت با این امکانات خوب تعلق نگرفته است.
وی با بیان اینکه مطالب کتاب ها با آموزش استاد فرق دارد؛ گفت: بعضی استادها رفتار مناسبی ندارند. مادرم بیمار بود و پدرم به علت عدم حضور در محل کار داشت کارش را از دست می داد که به جای پدر؛ من مادر رانزد پزشک می بردم ولی یکی از استادها مرا درک کرد و دیگر استاد بخاطر غیبت کلاسی مرا حذف نمود.
زهرا دانشجوی پیام نور گفت: برخی استادها، جزوه استاد دیگری را دانلود و برای ما ارسال می کنند.
وی گفت: این ترم همه استادها جزء هیات علمی دانشگاه هستند بهتر درس می دادند اما امتحانات سخت بود.
زهرا؛ ادامه داد:کلاس رفع اشکال می گذارند بعد اشکالاتمان را رفع نمی کنند و می گویند درس نخوانده اشکال دارید؟
دانشجویی بیان داشت: شهریه زیاد شده است. مجازی با حضوری فرق دارد و نباید شهریه یکی باشد، از ترم اول تا حالا دو برابر شده. شهریه ثابت چرا باید زیاد شود؟ ما از آب و برق و محیط زیبای دانشگاه استفاده نمی کنیم .
دانشجوی دانشگاه روزانه گفت: کلاس های مجازی کار را مقداری سخت کرده ولی می توان با آن گذراند.
تدریس برای بعضی استادان سطحش پایین آمده است.
دانشجوی دیگری گفت: برای درسهای عمومی هیچ کلاس مجازی تشکیل نمی شود دستمان به استادان نمی رسد و بعضی استادان دروس عمومی در کلاس حاضر نمی شوند.
زینب دانشجوی دیگری در این باره گفت: سامانه امتحان که دو ترم پیش واقعا خراب بود اگه شانس بیاوریم و بتوانیم به سوالات پاسخ دهیم و اگر فرصت شود ثبت نماییم.
وی تصریح کرد: بعضی رشته ها علاوه بر تحصیلات آکادمیک نیاز به تجربه هم دارد مثل رشته های روانشناسی و مشاوره که متاسفانه دانشگاه چیزی را در اختیار ما قرار نمی دهد.
دانشجوی دیگری که شاغل بود گفت: کلاسهای آنلاین که اصلا برنامه آن باز نمی شود. شهریه نسبت به خدماتی که ارائه می دهند بالا می باشد.
دانشجویان غیر انتفاعی یزد گفت: قطع و وصل شدن زیاد نت، دروس ریاضی را از طریق انلاین یاد گرفت، سخت بودن امتحانات، مثلا برای گرفتن امتحان ریاضی استاد سوالات رو قفل کرده و امکان برگشت به سوال قبلی وجود نداشت در صورتی که این حق دانشجو یا دانش آموز است.
وی بیان داشت: برای ۳۰ سوال یک ربع وقت در نظر گرفته می شود.
دانشجوی شاغل دیگری گفت: مشکلات برای کسی که سر کار می رود خیلی زیاد است و امتحاناتش تستی و واقعا تحصیل سخت است من خودم قرار است انصرافم دهم. و این را اعلام کنم سطح علمی دانشجویان بسیار پایین است.
سارا شفیعی