بهانه کمبود اعتبار و کرونا مانع ترویج غدیر نشود

واقعه “غدیرخم” در سال دهم هجرى، پس از انجام مراسم “حجة‏الوداع”، در روز هجدهم ذى‏حجه، در مکانى به نام غدیرخم، روی داد. نبی مکرم اسلام، دستور توقف کاروانیان را صادر کردند و پس از قرائت‏خطبه‏اى طولانى، فرمودند: «من کنت مولاه فعلى مولاه‏» هر کس من مولاى او هستم، «پس على نیز مولاى اوست» اما مسلمانان را چه شد که این دستور پس از دوماه متوقف شد و حالت اجرایی به خود نگرفت و موضوع کم رنگ شد تا جایی که خلافت از خاندان وحی خارج شد و به سمت و سویی نادرست کشیده شد و کار به جایی رسید که بیش از ۷۲ فرقه در اسلام ایجاد گردید و کار به جایی رسید که برادران دینی دشمن هم شدند و دست به قتل یکدیگر بردند. همه اینها بر می گردد به این توطئه شوم که نگذاشتند فرهنگ غدیر در میان مسلمانان جایگاه اصلی خود را پیدا کند و شد آنچه که باید می شد؛ خلافت و جانشینی از خاندان پیامبر اسلام جدا شد و رفته رفته کار به جایی رسید که خلیفه و جانشین برحق پیامبر ۲۵ سال سکوت کرد و خانه نشین شد.
برخی از محبین اهل البیت (ع) معتقد هستند اگر مردم آن موقع به واقعه غدیر توجه کرده بودند و مطابق توصیه و دستور پیامبر عمل می کردند؛ هرگز قیام عاشورا و مصائب اهل البیت پیش نمی آمد و اساسا تجاوزی به خانه علی(ع) برای اخذ بیعت صورت نمی گرفت و حرمت دخت مکرم نبی اسلام شکسته نمی شد؛ اما چه باید کرد که جهل و خرافه پرستی برخی از مسلمین و نیز بغض و عداوت به حضرت علی (ع) موجب بروز چنین فاجعه دردناکی گردید.
امروزه وظیفه متولیان فرهنگی و صاحبان تریبون هست که فرهنگ غدیر را مانند عاشورا پرآوازه کنند و بر مظلومیت صاحب اصلی، روز غدیر داد سخن بگویند.
غدیر متعلق به یک قوم و قبیله نیست؛ بلکه ریشه در عمق جان باور انسان های حقیقت جو دارد. سازمانها و دستگاههای نظارتی و ارشادی می توانند با راه انداختن مجالس شادی کمک در احیاء این حکم الهی داشته باشند. بهانه هایی مانند کمبود اعتبار و بودجه و بیماری کرونا نباید سدی در برابر ترویج این فرهنگ ایجاد کند.
شکی نیست که این مهم بر دوش فعالان فرهنگی، مذهبی و صاحبان رسانه و تریبون است که اهمیت و فرهنگ غدیر را در فکر و ذهن مردم ساری و جاری کنند و با برگزاری هرچه بهتر آئین ها بر عظمت این روز بیفزایند. باید از تمامی ظرفیت ها؛ حتی فضای مجازی که امروزه جولانگاه اطلاع رسانی شده، استفاده کرد و برای معرفی غدیر و تشویق جوانان جهت پیاده سازی سیره و روش امیرالمومنین،حضرت علی(ع) در زندگی بهره برد.

محمد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌حسین تشکری بافقی
صاحب‌امتیازو مد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یرمسئول

 

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

رییس پلیس راهور شهرستان بافق بزرگترین معضل شهرستان بافق موتور سوارانی که هنوز به سن قانونی نرسیده اند

 به گزارش هفته نامه افق کویر؛ نیاز به