به گزارش هفته نامه افق کویر، آموزش های فنی و حرفه ای با هدف انتقال مهارت های مختلف به فراگیران و نیز اشتغال فارغ التحصیلان این دوره ها از طریق مزد بگیری و خود اشتغالی توسط سازمان آموزش های فنی وحرفه ای پیگیری می شود. با توجه به محدودیت بازارهای سازمانی وغیرسازمانی (آزاد) جهت جذب فارغ التحصیلان آموزش های فنی و حرفه ای توجه به مقوله کارآفرینی در این آموزش ها امری ضروری و اجتناب پذیر است. از آنجا که هدف اصلی آموزش های فنی و حرفه ای تربیت نیروی کار مورد نیاز بخش های مختلف جامعه می باشد، به نظر می رسد. هدف از این آموزش ها، افزایش توانایی های دانش، مهارت و قدرت درک افراد و انجام مطلوب تر کار در محدوده وظایف شغلی است. در این باره گفتگوی افق کویر با رییس مرکز فنی و حرفه ای شهرستان بافق را می خوانید.
افق کویر: لطفاً به طورکامل خود را معرفی بفرمائید و از سابقه کاری خود بگویید:
اینجانب “سیدیحیی حسینی شیطوری” با بیست و دو سال سابقه کار از سال۱۳۹۰ لغایت ۱۳۹۴ به عنوان معاون و مسئول آموزش مرکز بافق و از سال ۱۳۹۴ لغایت سال ۱۳۹۸ رئیس مرکز آموزش فنی وحرفه ای بهاباد و از اسفندماه سال ۱۳۹۸ تاکنون به عنوان رئیس مرکز آموزش فنی وحرفه ای بافق درحال فعالیت می باشم.
توجه صنایع و معادن به مرکز فنی و حرفه ای
افق کویر:با توجه به اینکه بافق شهری معدنی است؛ در زمینه مدیران صنایع و معادن و ادارات نسبت به معرفی امکانات و تجهیزات فنی و حرفه ای جهت توسعه و اشتغال جوانان چه اقدامی از جانب این مرکز صورت گرفته است؟
در سال گذشته در هفته ملی مهارت با دعوت از مدیران صنایع و معادن و ادارات شهرستان جهت بازدید از امکانات و تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری مرکز با تفاهم نامه ای با اداره آموزش و پرورش رشته مکانیک برق خودرو درهنرستان کاردانش راه اندازی شد. سپس کارآموزان این رشته مهارت های تعمیر اتومبیل های سواری بنزینی، تعمیرکاربرق خودرو و تنظیم کار موتور را به ترتیب در سال دهم، یازدهم و دوازدهم هنرستان در این مرکز گذرانده و فارغ التحصیل می شوند. ان شاا… در سالجاری نیز رشته طراحی دوخت در هنرستان کار و دانش نیز راه اندازی می گردد. در ضمن شرکت سنگ آهن نیز از فضای کارگاهها جهت دوره های بازآموزی کارکنان خود استفاده می نماید. و چون در هفته ملی مهارت قرار داریم از همه مدیران صنایع و معادن درخواست دارم از امکانات وتجهیزات این مرکز بازدید داشته و ما را از رهنمودهای سازنده خود بهره مند سازند.
در حال رایزنی جهت جذب مربی
افق کویر: باتوجه به اینکه شهرستان بافق در بحث کشاورزی فعال است در حوزه آموزش به کشاورزان در رشته های پسته کاری، نخلستان ها و … ورود داشته اید؟
متاسفانه؛ مراکز آموزش فنی و حرفه ای در بحث جذب مربی جدید مشکل داشته و در حال رایزنی با اداره کل فنی و حرفه ای استان جهت جذب مربی به صورت حق التدریس در حرفه های جدید هستیم.
افق کویر: به گفته یک کارشناس در شهرستان بافق؛ با کمبود یا عدم تعمیرکار آسانسور، نصاب دوربین و دزدگیر، درب برقی، تعمیرکار شوفاژ و … در شهرستان مواجه هستیم؛ آیا جهت حرفه های جدید نسبت به آموزش جوانان جویای کار اقدامی انجام گرفته است؟
این حرفه هایی که از سوی شما خبرنگار هفته نامه افق کویر مطرح شد؛ از ابتدای سال پیگیر جذب اعتبارات جهت تجهیز کارگاه آن می باشیم و با توجه به اینکه درمرکز، کارگاه برق صنعتی و تاسیسات وجود دارد و تجهیزات زیرساختی در گارگاه های مذکور موجود می باشد بنا به قول مساعد مدیرکل فنی و حرفه ای ان شاا… بتوانیم تا پایان سال نسبت به تجهیز آن اقدام کنیم.
شصت نفر از بانوان در حرفه گوهرتراشی روانه بازار کار خواهند شد
افق کویر: درخصوص ایجاد فعالیت کارگاه گوهرتراشی و سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی توضیح دهید؟
در راستای توسعه آموزش های فنی و حرفه ای و ایجاد مشاغل پایدار جهت بانوان علاقه مند شهرستان این کارگاه با مساعدت اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان و فرمانداری شهرستان با هزینه ای بالغ بر یک میلیارد و سیصد میلیون ریال در هفته جاری که مصادف با هفته ملی مهارت می باشد افتتاح و مورد بهره برداری قرار می گیرد و سالانه می تواند بالغ شصت نفر از بانوان علاقه مند را آموزش و روانه بازار کار کند.
راه اندازی اولین مرکز جوارکارگاهی با مساعدت معادن
افق کویر: پیرامون مرکز جوار کارگاهی با انعقاد تفاهم نامه با شرکت سنگ آهن مرکزی برای آموزش شاغلان و نیروهای مورد نیاز سنگ آهن چه اقدامی صورت گرفته است؟
یکی از سیاست های مهم سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در سال جدید راه اندازی چهارصد مرکز جوار کارگاهی با همکاری صنایع و معادن کشور می باشد. این مرکز در نظردارد با همکاری صنایع و معادن شهرستان مخصوصا شرکت سنگ آهن مرکزی اولین مرکز جوارکارگاهی شهرستان را در این مجموعه راه اندازی نماید.
دوره مقدماتی کارآفرینی در شش ماهه دوم سال
افق کویر: آیا در زمینه آموزش بانوان جهت شناسایی و تربیت کارآفرین اقدامی نموده اید؟
متاسفانه؛ با شیوع بیماری کرونا آموزش های فنی و حرفه ای درحوزه خواهران و برادران به نصف کاهش یافته است. در زمینه تربیت کارآفرین با توجه به راه اندازی دپارتمان کارآفرینی در مرکز استان و رایزنی صورت گرفته با مدیران بنا داریم درشش ماهه دوم امسال دوره کارآفرینی مقدماتی را جهت کارآموزان آموزش دیده برگزار کنیم و افراد مستعد جهت دوره های پیشرفته شناسایی شوند.
افق کویر: به طور کل؛ برای گسترش آموزش ها و مهارت های فنی وحرفه ای چه میزان اقدام نموده اید؟
یکی از برنامه هایی که این مرکز در نظر دارد آن را انجام دهد بحث نیازسنجی آموزشی جهت صنایع و معادن می باشد؛ که با انجام این نیازسنجی می توان نیروهای مورد نیاز صنایع و معادن شهرستان را شناسایی نمود و آموزش های این مرکز را به این سمت سوق دهیم.
قادر به پذیرش دانشجویان دانشکده فنی و حرفه ای
افق کویر: برای خوانندگان ارتباط دانشکده فنی و حرفه ای با مرکز را اعلام بفرمایید؟
از آن جایی که بنده اطلاع دارم این دانشگاه از اوایل مهر ۱۳۹۹ در شهرستان ایجاد گردیده و دانشگاه مذکور زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد و مرتبط به این مرکز نمی باشد؛ ولی در رشته هایی که تجهیزات وکارگاه آن را داریم می توانیم دانشجویان آن دانشگاه را پذیرش نماییم.
الهام نصیرزاده|