نقش تربیتی خانواده در کاهش جرائم

خانواده از بنیادی‌ترین ارکان جامعه است و نقش محوری در پیشگیری از وقوع جرم دارد، اگر خانواده بنیان های مستحکم داشته باشد و روابط اخلاقی، اجتماعی و احساسی در آن قوی باشد قطعا جلوی بسیاری از نابسامانی‌ها و جرایم گرفته می‌شود. ریشه بسیاری از پرونده‌ها به خانواده های از هم پاشیده یا خانواده هایی که توجهی به مسائل فرهنگی تربیتی نداشته اند برمی‌گردد. مادری که روزی چهار بار به گلدان‌هایش می‌رسد ولی نمی داند فرزندش از صبح تا شب کجاست یا در سکوت گوشه اتاقش با موبایلش با کجای دنیای پرهیاهو و با چه افرادی ارتباط برقرار کرده، باید انتظار بروز مشکلات بسیاری را داشته باشد. محدودیت بیش از حد و آزادی بیش از اندازه فرزندان، هر دو آسیب‌زاست و خانواده‌ای که از نقش تربیتی خود غافل شود، قطعا قربانی این بی‌توجهی خواهد بود و پس از او جامعه ضربه می خورد و بسیاری از جرایم اتفاق می‌افتد..

پاسخ به سوالات.
سوال: آیا شاغل شدن زن باید با اجازه یا رضایت شوهر باشد؟
پاسخ اصولا وظیفه کار و تامین معاش زندگی بر عهده مرد است.
در واقع حقوق به تبعیت از دین اشتغال را از وظایف مهم مرد می‌داند.البته زن هم می‌تواند در سند ازدواج شرط کند که پس از ازدواج مشغول به کار شود یا اگر تاکنون شاغل بوده است همچنان به شغل خود ادامه دهد.
اگر در سند ازدواج در قسمت؛ مشخصات طرفین در مورد زن نوشته شود کارمند ، کارگر یا هر عنوان دیگر اصل بر این است که شوهر با علم و اطلاع از شغل خانم با او ازدواج کرده است پس دیگر نمی‌تواند او را از ادامه اشتغال منع کند
لازم به ذکر است که حتی اگر اشتغال زن در قباله ازدواج به صورت یک حق شرط شود باز شوهر این امکان را دارد که اگر مدتی بعد شغل او را مخالف مصالح خانوادگی و حیثیت یا شان خود یا زن تشخیص داد از دادگاه ممانعت زن از ادامه کار را بخواهد.
ماده_۱۱۱۷_قانون_مدنی می‌گوید: شوهر می‌تواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که مخالف مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد منع کند.
قاضی دادگاه تنها کسی است که می‌تواند تشخیص دهد آیا شغل زن حقیقتا با حیثیت و مصالح خانوادگی زوجین مخالف است یا خیر.
پس در این مورد که شغل زن خلاف مصلحت است یا خیر نظر مرد تعیین کننده نیست و قاضی است که باید نظر آخر را بدهد.
نظریه مشورتی:
اگر زوجین منزل مشترک داشته باشند و هر دو در آن منزل مشترک زندگی کنند، زوجه میتواند بابت استفاده زوج از منزل ، نصف اجاره بهای املاک مشابه را از زوج درخواست نماید.زیرا تهیه مسکن از وظایف زوج می باشد.
سوال
شوهر یا بعبارتی زوج بدون اجازه دادگاه ازدواج مجدد کرده است آیا عمل ایشان جرم است؟
پاسخ
در اینگونه موارد دفاتر ازدواج حق ندارند بدون حکم دادگاه ازدواج مجدد را به ثبت برسانند. ولی اگرزوج ازدواج مجدد خود را ثبت نکرده است، جرم محسوب می شود و ممکن است به مجازات حبس محکوم شود. ضمن اینکه در این وضعیت یعنی ازدواج مجدد بر اساس بند ۱۲ عقدنامه ، امکان اخذ طلاق برای زوجه نیز فراهم می گردد.

حسام الدین نعیمی بافقی
وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

امام زمانت را بشناس: یاری امام زمان، از حرف تا عمل

جهاد در رکاب امام غائب ! به گزارش